Σαμιώτικα COCKTAILS με βάση το VIN DOUX
Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπουκάλι από το μυρωδάτο και απολαυστικό Samos Vin Doux, έναν αναδευτήρα, λίγα φρούτα και… την πινελιά των εμπνευσμένων...
Το κλάδεμα του αμπελιού
Το κλάδεμα του αμπελιού είναι από τις σπουδαιότερες καλλιεργητικές εργασίες και επηρεάζει όχι μόνο την παραγωγή της ερχόμενης χρονιάς αλλά και των επόμενων. Ανάλογα...
Ο προστάτης Άγιος των γεωργών και αμπελουργών
Ο Άγιος Τρύφων ο ιαματικός θεωρείται ο προστάτης των αμπελουργών και των γεωργών. Η εορτή του την 1η Φεβρουαρίου συμπίπτει με την περίοδο κατά...
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Εκδόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η σχετική πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο του Μέτρου «Βιολογικές Καλλιέργειες» του ΠΑΑ...
Aegean Breeze: Το «διαμάντι» του ΕΟΣ Σάμου.
Έπειτα από μία μακρά περίοδο εορτών, πλούσια σε γαστρονομικούς και οινικούς πειρασμούς, επιζητάμε κάτι δροσερό και φρέσκο για να συνοδεύσει τις μέρες και τις...
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΩΝ
Ο Ε.Ο.Σ ΣΑΜΟΥ ενημερώνει τους αμπελοκαλλιεργητές που δεν είναι μέλη του Συνεταιρισμού, ότι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής το επόμενο διάστημα και μέχρι 31/05/2017,...
Το κρασί μας, στην Κίνα
Δυναμική εμφάνιση, είχαν για μία ακόμη φορά, τα σαμιακά κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας με τίτλο «Window to...
Samos Nectar: Εις υγείαν θεών και ανθρώπων
Νέκταρ...το ποτό των.."θεών"! Στην περίπτωση μας έχουμε να κάνουμε με ένα γλυκό κρασί από την Σάμο, όπου η ιστορία, η φήμη του και η ποιότητά...
Γαλακτομπούρεκο τρίγωνο με ροδόνερο
Κι όμως… είναι εύκολο να βγάλετε στην επιφάνεια τον «ζαχαροπλάστη» που κρύβετε μέσα σας! Ο πολυαγαπημένος μας Ανδρέας Λαγός, προτείνει ένα υπέροχο γαλακτομπούρεκο σε...
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΙΕΚ ΣΑΜΟΥ: Οι μελλοντικοί πρεσβευτές των κρασιών μας!
Μια σημαντική εκπαιδευτική προσπάθεια που επιχειρείται επί μακρόν από το Ι.Ε.Κ Σάμου, υποστήριξε ενεργά ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου. Κατά τη διάρκεια της...
443 εκατ. ευρώ για ενίσχυση βιολογικών καλλιεργειών
Την τάχιστη προκήρυξη του μέτρου «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 ανήγγειλαν στις αρχές Ιανουαρίου 2017 και σε κοινή συνέντευξη τύπου...
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ;
Ποιές οι ευεργετικές ιδιότητες της ήπιας κατανάλωσης κρασιού; Πόσο συντελεί ο οίνος στη διατήρηση της καλής υγείας; Η καθηγήτρια Διατροφής στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων &...
Σαμιώτικα ρολά μοσχαράκι με γλυκό κρασί και ανθότυρο
Όταν ο «χιονιάς» χτυπάει την πόρτα, το γλυκό σαμιώτικο κρασί γίνεται must στο μαγείρεμα!
Ο καθηγητής γαστρονομίας και chef Ασλάνης Παντερλής, δίνει τη δική του...
Από τη Σμύρνη… στο Μουσείο Οίνου
Δήλωσαν πως λατρεύουν τις «Ψηλές κορφές» και το «Samos Vin DOUX». Δοκίμασαν και απόλαυσαν τους οίνους από την ευρεία γκάμα του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού...
Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ
Ένα άρθρο της Μαρίας Νέτσικα που φιλοξενείται στο "Wine Plus" για το κρασί και τη γαστρονομία. Έχει ως συνοδευτικό τίτλο τη φράση: "Υποκλινόμαστε στα...
ΠΟΛΩΝΙΑ: ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ ΟΙΝΟΥ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Σε διαρκή αύξηση εμφανίζονται τελευταία οι λιανικές πωλήσεις οίνων στην αναπτυσσόμενη αγορά της Πολωνίας. Σύμφωνα με στοιχεία ερευνών, το 45% των Πολωνών, δηλαδή 14,1...
ΑΧΛΑΔΙΑ ΠΟΣΕ ΜΕ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Ένα διαφορετικό και εύκολο επιδόρπιο για το ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ εορταστικό σας τραπέζι, όπως το εμπνεύστηκε και το παρουσιάζει ο executive chef Ευάγγελος Μπιλιμπάς. Φτιάχνεται με...
Το Samos Nectar στην 1η πεντάδα!!!
Κρασιά απ΄όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι την Θράκη και από τα Επτάνησα μέχρι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δοκιμάστηκαν και επιλέχθηκαν με...
Ψαρονέφρι με γλυκό σαμιώτικο κρασί
Η εκπληκτική Ελένη Ψυχούλη, δίνει τη δική της διάσταση στο "αγκάλιασμα" τρυφερών κομματιών χοιρινού κρέατος με τη γήινη γεύση των μανιταριών, ενώ το γλυκό...
Μεταξύ των 50 ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ το VIN DOUX του Ε.Ο.Σ Σάμου
Μεταξύ των 50(!) ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ κρασιών για τα φετινά Χριστούγεννα που προτείνει στους αναγνώστες της η διεθνώς αναγνωρισμένη Βρετανική εφημερίδα "THE GUARDIAN", συγκαταλέγεται το εκλεκτό...