Παπαρδέλες με ανθότυρο, ρόκα και Μοσχάτο Σάμου
Κρεμώδης, αλλά χωρίς κρέμα γάλακτος, και αρωματικότατη η μακαρονάδα αυτή, διά χειρός Ντίνας Νικολάου. Είμαστε μακαρονάδες, τι να κάνουμε;
Υλικά
500 γρ. (1 πακέτο) παπαρδέλες...
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
Τιμητικός έπαινος στον ΕΟΣ Σάμου απονεμήθηκε από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Σάμου, 14-16 Ιουλίου 2017.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην...
Πεσκανδρίτσα με δεντρολίβανο και σαλάτα με σταφύλι
Mια ξεχωριστή συνταγή από την πολυβραβευμένη δημοσιογράφο, εξειδικευμένη σε θέματα γαστρονομίας και οινογευσίας Νίκη Μηταρέα. Θα βρίσκεται στη Σάμο 13-14 και 15 Ιουλίου 2017,...
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Ε.Ο.Σ ΣΑΜΟΥ 2016, ΕΚΘΕΣΗ ΔΣ 2016 ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΚΘΕΣΗΣ...
Πατήστε στο σύνδεσμο για να δείτε τις Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Ε.Ο.Σ ΣΑΜΟΥ 2016
Πατήστε στο σύνδεσμο για να δείτε την Έκθεση ΔΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΔΣ 2016
Πατήστε στο...
Κρασί ΕΟΣΣ: Το υγρό “χρυσάφι” της Σάμου
Μια εξαιρετική τηλεοπτική παρουσίαση των οίνων του ΕΟΣ Σάμου στο κανάλι ΑΛΗΘΕΙΑ της Χίου.
«Κύμα» Πολιτισμού και Σαμιώτικο Κρασί στο 3ο Φεστιβάλ Σάμου 2017
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα… κύμα. Ξεπήδησε από την ανάγκη της ακριτικής Σάμου να αναδείξει τα προϊόντα και τις ομορφιές της, να...
ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΗΣ ΡΙΤΣΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ
Παρουσιάστηκε την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017
Η Έρη Ρίτσου είναι… η Έρη της Σάμου. Αυτό φάνηκε από τη μεγάλη προσέλευση του αναγνωστικού κοινού στην παρουσίαση...
Marketing Manager των Ελληνικών Κελαριών Θωμάς Κούντσμαν: Το ΚΡΑΣΙ και...
Η «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων» είναι μία εταιρία με μεγάλη παράδοση στην παραγωγή κρασιού, η οποία ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας πραγματοποιώντας εξαγωγές σε 32 χώρες στον κόσμο. Ο Marketing Manager...
Σαμιώτικα κρασιά με φόντο το Ποντικονήσι
Με φόντο το πολυτραγουδισμένο Ποντικoνήσι που αποτελεί «ορόσημο» της Κέρκυρας και έχει «πρωταγωνιστήσει» σε πλήθος Ελληνικές ταινίες, τo Flisvos Seaside Cafe Restaurant άπλωσε υπέροχες...
Mενού degustation με άρωμα Samos Grand Cru από τον κριτή του...
Ο γοητευτικός κριτής της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής «Master Chef» Πάνος Ιωαννίδης είναι ένας δυνατός chef που εξελίσσεται διαρκώς και διαθέτει γνώση, εμπειρία και ισχυρό...
ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ!
Το φετινό μήνυμα της Διεθνούς Συνεταιριστικής Συμμαχίας ( ICA ) για την Παγκόσμια Ημέρα Συνεταιρισμών η οποία καθιερώθηκε το έτος 1995. Το κείμενο έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα...
Από την Αυστραλία στο Μουσείο Οίνου της Σάμου
Ο Ian Atherton, CEO της SPIRITS PLATFORM που διακινεί τα ΜΕΤΑΧΑ αλλά και ένα σημαντικό αριθμό από διεθνή spirits, wines and liquors στην Αυστραλία,...
Nησιώτικες «μαγειριές» και σαμιώτικο κρασί-9ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης στην Πάτμο
Πατηνιώτικο αγριοκάτσικο με πατάτες, γλυστρίδα με κοπανιστή της Νικαριάς, η ονομαστή Φουρνιώτικη «μελένια», τα Ροδίτικα «μελεκούνια», η πεντανόστιμη «σιτάκα» της Κάσου, το λαχταριστό χταποδοστιφάδο...
Σολωμός με ντομάτα και καραμελωμένα κρεμμύδια
Υλικά
6 παχουλές φέτες σολομό
Για τα κρεμμύδια
½ κιλό κρεμμύδια
3-4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο γλυκό Σαμιώτικο κρασί (Samos Vin Doux)
Για τη σάλτσα ντομάτας
3 νεροπότηρα φρεσκοτριμμένη ντομάτα
1 κρεμμύδι...
ΜΟΣΧΟΧΤΑΠΟΔΟ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ
YΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
Για το κουσκουσάκι:
250 γρ. κους κους (ζυμαρικό)
2 κονσέρβες Μοσχοχτάποδο σε φυτικό λάδι Trata
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
1...
Επίσκεψη Ρώσων δημοσιογράφων στο Μουσείο Οίνου «Το κρασί της Σάμου είναι...
Μείζονος σημασίας επίσκεψη δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων εκ Ρωσίας στη Σάμο, με την υποστήριξη του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.
Ο Περιφερειάρχης Σάμου Νίκος...
Πεπονάκια με παγωτό και μεθυσμένη σάλτσα
Ο Ηλίας Μαμαλάκης, με τις συνταγές, τα ταξίδια και τις εκπομπές του, μας έχει ταξιδέψει, μας έχει κρατήσει συντροφιά και έχει μοιραστεί μαζί μας αμέτρητα...
Μεθυσμένες φράουλες και μπανάνες με σαντιγί
Υλικά:
500 γραμμάρια φράουλες κομμένες σε φετούλες
2 μπανάνες κομμένες σε φετούλες
2 φυλλαράκια αρμπαρόριζα ψιλοκομμένα
Χυμός από μισό λεμόνι
1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
100 ml Samos...
ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΞΙΦΙΑ ΜΕ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ & ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΦΟΥΡΝΙΣΤΑ
O γνωστός και καταξιωμένος σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, ιδιαιτέρως αγαπητός στο τηλεοπτικό κοινό από τη συμμετοχή του στην εκπομπή "Chef στον αέρα", συνταιριάζει αρμονικά τη...