Υλικά
3 μικρά, στρογγυλά πεπονάκια
½ κιλό παγωτό βανίλια
1 κρασοπότηρο γλυκό κρασί Σαμιώτικο (Samos Vin Doux ή Grand Cru)
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
Για το σερβίρισμα
12 φυλλαράκια δυόσμου
Διαδικασία
Κόβετε τα πεπονάκια στη μέση. Με ένα κουταλάκι αφαιρείτε τους σπόρους και τη σάρκα από τα μισά πεπονάκια και τα βάζετε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβετε τα ψαχνά του πεπονιού και τα μαρινάρετε στο γλυκό σαμιώτικο κρασί. Ρίχνετε μέσα και τον ψιλοκομμένο δυόσμο και τα βάζετε στο ψυγείο να είναι παγωμένα.
Την ώρα του σερβιρίσματος βάζετε σε κάθε άδειο πεπονάκι από αυτά που έχετε κρατήσει μια μεγάλη μπάλα παγωτό βανίλια. Με ένα κουτάλι τοποθετείτε γύρω από το παγωτό τα κομματάκια του πεπονιού με το γλυκό κρασί, μέχρι να γεμίσει το πεπονάκι. Το ακουμπάτε σε ένα πιάτο, το διακοσμείτε με τα φυλλαράκια δυόσμου και σερβίρετε.
Ηλίας Μαμαλάκης
πηγή: Olive Magazine