Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις αποκόμισε από την επίσκεψή του στο Συνεταιρισμό Σάμου και το Μουσείο Οίνου του Ε.Ο.Σ Σάμου, ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Άκης Μπάφας, χαρακτηρίζοντας την οινική ιστορία της Σάμου «μοναδική» και το μοσχάτο κρασί της, στοιχείο ταυτοποίησης ενός τόπου με τον βασικό παραγωγικό του άξονα.
Ο κ. Μπάφας, περιηγήθηκε σε όλες τις αίθουσες και άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα σημαίνοντα προβλήματα του αγροτικού κόσμου αλλά και το μακραίωνο αφήγημα του σαμιακού οίνου από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού και γεωπόνο Γιάννη Σκούτα.
Ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων τόνισε πως ο κύριος σκοπός του σε αυτήν την πρώτη ενημερωτική του επίσκεψη στη Σάμο, ήταν να αφουγκραστεί τα προβλήματα που ταλανίζουν τον παραγωγικό τομέα, ώστε να επανέλθει με προτάσεις προς τους παραγωγικούς φορείς κατά την επόμενη άφιξή του στο νησί.