Το υπέροχα μυρωδάτο Samos Anthemis του Ε.Ο.Σ Σάμου, ένα εντυπωσιακό γλυκό κρασί με βαθύ πορτοκαλί χρώμα και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού, που μαρτυρούν την 5ετή παλαίωσή του σε δρύινα βαρέλια, συνδυάζεται μοναδικά με αμερικανικό whiskey, κουβανέζικο ρούμι, σιρόπι αγριοκέρασο και εκχύλισμα bitter σοκολάτας.
Απόλυτα γιορτινό και φτιαγμένο για να συνοδεύει γιορτινές και ευτυχισμένες στιγμές, το νέο και εμπνευσμένο cocktail του Σαμιώτη bartender Θοδωρή Καλατζή με έμφαση στο Samos Anthemis, ενώνει στοιχεία από τέσσερις διαφορετικές κουλτούρες. Συνδυάζει αρμονικά τα αρώματα μελιού, κερήθρας μελιού, καραμέλας βουτύρου, γλυκών κουταλιού, κερασιών σε αλκοόλ, αποξηραμένων φρούτων και καρπών με φόντο κακάο και σοκολάτας που αποκαλύπτονται μέσα στο εξαιρετικά παλαιωμένο αυτό κρασί, με το αμερικανικό ουίσκι, το κουβανέζικο ρούμι, τα αγριοκέρασα και τη σοκολάτα.
Το ιδανικό cocktail για τους λάτρεις του fine drinking!
Anthemis on Christmas cherries
25 ml American whiskey
25 ml ρούμι
35 ml Samos Anthemis
25 ml σιρόπι αγριοκέρασο
2 σταγόνες από bitters σοκολάτας
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ποτήρι ανάδευσης (stirring glass) μαζί με πάγο.
Σερβίρουμε συνοδεία πικρής σοκολάτας.