Γευστικές δημιουργίες με ζυμαρικά και σαμιώτικο κρασί του ΕΟΣΣ από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.
Λαχταριστά ζυμαρικά παντρεύονται με πεντανόστιμες σπιτικές σάλτσες, οι οποίες έχουν αναδεικνύουν τα αρώματά τους με το σαμιώτικο κρασί. Κι αυτό γιατί οι πολύπλοκες γεύσεις και τα αρώματα του κρασιού έχουν την ιδιότητα να «ξυπνάνε» ένα καθημερινό πιάτο, εμπλουτίζοντας μοναδικά τη γεύση του.
Απολαύστε δύο ιδιαίτερα πιάτα με ζυμαρικά παρασκευασμένα με Aegean Breeze (ημίξηρο) και Ψηλές Κορφές:
Πέννες με αρακά και πέστο σπανάκι
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
- 500 γραμμάρια πέννες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 250 γραμμάρια αρακά βρασμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 120 ml κρασί Aegean Breeze (ημίξηρο)
Για το πέστο σπανάκι
- 200 γραμμάρια baby σπανάκι
- 350 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 2 μικρές σκελίδες σκόρδο
- 90 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 130 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη σκόνη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Για το πέστο σπανάκι τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μίξερ, το baby σπανάκι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν τα υλικά την υφή του πέστο.
- Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.
- Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μαζί με τον αρακά για 1 λεπτό, σβήνετε με το κρασί Aegean Breeze (ημίξηρο), προσθέτετε τις πέννες μαζί με το πέστο σπανάκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
- Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
Σπαγγέτι με πράσινη πιπεριά, τοματίνια, σαλάμι αέρος, μουστάρδα και μέλι
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος βρασίματος: 8-9 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
- 500 γραμμάρια σπαγγέτι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια
- 200 γραμμάρια σαλάμι αέρος κομμένο σε λωρίδες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές μουστάρδα
- 2 κουταλιές μέλι
- 1 κουταλιά φρέσκο τυρί κρέμα
- 180 ml λευκό κρασί Ψηλές Κορφές
- 20 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό βράζετε για 8-9 λεπτά τα σπαγγέτι και στην συνέχεια τα σουρώνετε.
- Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τις πράσινες πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Προσθέτετε το σαλάμι αέρος και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
- Προσθέτετε την μουστάρδα, το μέλι, το φρέσκο τυρί κρέμα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
- Σβήνετε με το λευκό κρασί Ψηλές Κορφές, προσθέτετε τα σπαγγέτι μαζί με τα τοματίνια και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα τα σπαγγέτι με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.