Τις φρουτώδεις γεύσεις και τα εκπληκτικά αρώματα των κρασιών του ΕΟΣ Σάμου παρουσίασε με ξεχωριστό τρόπο ο διακεκριμένος sommelier Nick Hamilton, κατά τη διάρκεια ενός επιτυχημένου Master Class που φιλοξενήθηκε στο «Baton Rouge Steakhouse & Bar», στο Μόντρεαλ Καναδά.
Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 oι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τη γευστική δοκιμή των κρασιών «Samos Vin Doux», «Samos Anthemis», «Samos Nectar» και «Ψηλές Κορφές» που συνοδεύονταν από ένα προσεγμένο μενού το οποίο επιμελήθηκε ειδικά για την περίσταση ο chef του εστιατορίου.
Το Master Class για τους εκλεκτούς οίνους του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι από τον χώρο του κρασιού, εισαγωγείς, δημοσιογράφοι, sommelier και συλλέκτες οίνων τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, όπως οι: Paul Nakis και Paul Sara, η Eramelinda Bocher του ραδιοφωνικού σταθμού CJAD, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Pierre Renfret, ο συντάκτης της εφημερίδας BHMA Peter Manikis, το μέλος της EDO MONTREAL κ. John Coconas και ο κ. John Stabb, συλλέκτης κρασιού. Επίσης, το Μaster Class παρακολούθησε με ενδιαφέρον ο συλλέκτης κρασιών κ. Bradley King, από την Καλιφόρνια.
Με εξαιρετική διάθεση και σε μια φιλική, χαλαρωτική ατμόσφαιρα οι παρευρισκόμενοι ταξίδεψαν για λίγο νοερά στο πανέμορφο νησί της Σάμου και στους ορεινούς της αμπελώνες.
Την εκδήλωση στήριξε η εταιρία CST Vins & Spiritueux, αποκλειστική αντιπρόσωπος των κρασιών της Σάμου στον Καναδά.
Το Master Class είναι επιδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα.
(English translation follows)
Masterclass of the UWC SAMOS in Montreal on July 12th, 2017.
On Wednesday, July 12th, 2017, a Masterclass for the fine wines of the United Winemaking Agricultural Cooperative of Samos, Greece, was held under the program “Wine promotion in third country markets”, under the aegis of the Ministry of Rural Development and Food.
The Master Class was hosted at the Baton Rouge Steakhouse & Bar in Montreal, and the flavors and aromas of the wine were uniquely re-invented by the acclaimed sommelier, Nick Hamilton.
Visitors enjoyed the tasting of the Samos Vin Doux, Samos Anthemis, Samos Nectar and High Peaks, which accompanied the restaurant’s chef’s creations, especially for the occasion.
Exceptional guests like importers, journalists and sommeliers attended the event, including Paul Nakis and Mr. Paul Sara, radio station CJAD’s host Eramelinda Bocher, radio Announcer Pierre Renfret, editor of the Greek Newspaper VIMA Peter Manikis, Mr. John Coconas host of EDO MONTREAL and Mr. John Stabb wine collector/connoisseur. A special guest from California was the wine collector, Mr. Bradley King.
With an excellent mood and relaxing atmosphere, the attendees traveled for a little while on the beautiful island of Samos.
The event was held by CST Vins & Spiritueux, the exclusive representative of Samos wines in Canada.
The Master Class was co-funded by the European Union and Greece.