Βeach party με κιθάρες και σαμιώτικο κρασί
Γαστρονομικές εμπνεύσεις από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
Είναι νέος, ταλαντούχος, σεμνός και εξαιρετικά καταρτισμένος. Αγαπά τη δημιουργική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα. Στις βαλίτσες του μετέφερε, ως πολύτιμη αποσκευή, τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου για να αναδείξει με τις εμπνευσμένες συνταγές του τα ποιοτικά υλικά του πρωτογενή τομέα, στα πρότυπα της υγιεινής διατροφής και σε συσχέτιση με την πολυπολιτισμική ταυτότητα των νησιών του Β. Αιγαίου.
Ο chef Αλέξανδρος Παπανδρέου, ιδιαίτερα αγαπητός στο τηλεοπτικό κοινό, με εξαιρετικές σπουδές και μεγάλη εμπειρία στο χώρο της γαστρονομίας, άφησε για λίγο τα σεμινάρια μαγειρικής που υλοποιεί με στόχο την επιμόρφωση νέων ατόμων τα οποία ενδιαφέρονται για την απόκτηση πραγματικών γνώσεων και τίμησε με την παρουσία του το 1ο Lesvos Food Fest, που διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Μόλυβο από 14 έως 16 Ιουλίου 2017. Σε αυτό το φεστιβάλ και στο σταυροδρόμι των γαστρονομικών πολιτισμών που έχουν αφήσει τα ίχνη τους στις γεύσεις, τις μυρωδιές και τις συνταγές των νησιών του Β. Αιγαίου, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα υπέροχα σαμιώτικα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου. Anthemis, Doux και Ψηλές Κορφές έδωσαν τις φρουτώδεις τους ευωδιές στo live cooking του Αλέξανδρου Παπανδρέου, που συνδύασε μοναδικά την απλότητα των τοπικών γεύσεων με τη δημιουργική σύνθεση σε ένα αποτέλεσμα που ενθουσίασε!
Μια από τις πιο ωραίες συνταγές ήταν ένα εκπληκτικό σε γεύση και εμφάνιση «ριζότο με γαρίδες, τοματίνια, φέτα και Ψηλές Κορφές»*
Στα πλαίσια των σύνθετων ενεργειών που περιέλαβαν έξυπνα οι διοργανωτές για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων από κάθε γειτονιά του Βορείου Αιγαίου, σε ένα πάντρεμα παραδοσιακών και σύγχρονων πρότυπων, διοργανώθηκε επίσης ένα εξαιρετικά ελκυστικό στο νεαρόκοσμο beach party στην παραλία με κιθάρες, long drinks και cocktails. Και εκεί, πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, που προτιμήθηκαν ιδιαιτέρως. Δεν έμεινε κανείς να μη δοκιμάσει Samos Vin Doux Cocktails όπως Samos Spritzer, Samos Mojito, Samos Sour ή Samos Melon Smoothie και οι bartenders της διοργάνωσης δεν προλάβαιναν να γεμίζουν και να ξαναγεμίζουν τα ποτήρια…
*Θα βρείτε τη συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου για το Ριζότο με γαρίδες, τοματίνια, φέτα και «Ψηλές Κορφές» στην ενότητα ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ.