Γνωριμία με τον κόσμο των «Ψηλών Κορφών»
Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο γνωριμίας με τον κόσμο του κρασιού, διοργανώθηκε με επιτυχία από τη Wine Plus στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Met Hotel στη...
SIMON GAULT: Σαμιώτικο κρασί και νοιώθεις… «θεός»
Με τη φράση αυτή, ο εξαιρετικά δημοφιλής celebrity chef και παρουσιαστής Simon Gault ολοκλήρωσε τη γευσιγνωστική του εμπειρία με τα ξηρά, ημίξηρα και γλυκά...
Το σαμιώτικο πατητήρι – Ο «ληνός»
Αυτήν την εποχή τα πατητήρια βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή δράση. Ο χρυσός μούστος ρέει στα «πολύμνια» και ετοιμάζεται για τα βαρέλια. Η πρώτη «βράση»...
ΓΛΥΚΟ «ΜΟΣΧΑΤΟ» ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΕ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΥΣ
Ένα «γλυκό» καλωσόρισμα με μοσχάτο σαμιώτικο κρασί (Samos Vin Doux του ΕΟΣΣ) επιφύλαξε η «Μαρίνα Σάμου» το βράδυ της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου 2017 στους...
ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ σε ΜΑΚΡΟΝ: Merci, monsieur le President
Ένας ακόμη ηγέτης κράτους, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Eμμανουέλ Μακρόν, γεύτηκε το ευχάριστα δροσερό και διακριτικά γλυκό κρασί του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού...
ΤΡΥΓΗΤΟΣ 2017
Ο τρυγητός του 2017 στη Σάμο, ξεκίνησε τις πρώτες μέρες του Αυγούστου και συνεχίζει σήμερα στις ορεινές περιοχές του νησιού.
Χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς, η...
Τσελεμεντές και Σαμιώτικο κρασί
Έντεκα χρόνια γευστικών ταξιδεμάτων στο πανέμορφο Κυκλαδονήσι της Σίφνου με την επιτυχημένη «συνταγή» της παράδοσης να δίνει σαφές προβάδισμα στα τοπικά προϊόντα και την...
ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΧΙΤΟ ΣΤΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ
Η καλοκαιρινή διάθεση στη Σάμο «παρατείνεται» και το Σεπτέμβρη! Οι απολαυστικές βραδιές με το απαλό θαλασσινό αγέρι και τις φιλικές μας συντροφιές γίνονται πιο...
Το χωράφι του παραγωγού, όπλο (και) του τουρισμού!
Αναμφισβήτητα, ο πλέον σημαντικός κλάδος στη χώρα μας στην παρούσα φάση είναι ο τουρισμός. Συνεισφέροντας άμεσα το 7,5% του ΑΕΠ της χώρας το 2016,...
Οι δουλειές του «πατηριού»
Απόσπασμα από το ανέκδοτο βιβλίο του Γιάννη Δ. Κόκκα: Η ζωή στο χωριό και οι ασχολίες των κατοίκων της Λέκκας (χρονική περίοδος 1935-1953)
Τα σταφύλια...