Μια παλιά ετικέτα αφηγείται…
Κάποιες φορές μια παλιά ετικέτα σε συλλεκτική φιάλη, μπορεί να αποτυπώνει μέσα σε λίγες γραμμές στοιχεία ιστορικής διαδρομής μα και όλη τη φιλοσοφία των Σαμίων αμπελουργών του προηγούμενου αιώνα:
«Το κρασί αυτό είναι γνήσιον προιόν...
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ
Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 στις 7 το απόγευμα και στο Μουσείο Οίνου της ΕΟΣΣ στο Μαλαγάρι Σάμου, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό...
Σαλιγκάρια με Samaina, δεντρολίβανο και αρωματική σάλτσα ντομάτας
Συνταγή του executive chef Βαγγέλη Μπιλιμπά
Υλικά:
Ένα κιλό σαλιγκάρια.
Ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Δυο τομάτες τριμμένες
200 ml Samaina
Ένα κλαδάκι δεντρολίβανο
Ένα φύλλο δάφνης
Ένα ματσάκι τρυφερές κορυφές σταφυλίνακα
Ένα ματσάκι αμπελοβλάσταρα.
Αλάτι, πιπέρι
200 ml extra παρθένο ελαιόλαδο.
Εκτέλεση.
Βράζουμε τα σαλιγκάρια για 10...
Samos Anthemis: ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 278!
Στην κορυφή της βαθμολογίας βρέθηκε για μια ακόμη φορά το Samos Anthemis, κατά τη διάρκεια του 8ου Διαγωνισμού Οίνου της ENOEXPO 2016, που έλαβε χώρα στην Πολωνία. Τα κρασιά της ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, με αφορμή...
Βασίλης Κουρτάκης: Στόχος του αύριο η ενίσχυση των εξαγωγών
Η οικογένεια Κουρτάκη έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κρασιού. Η συνεργασία της εταιρίας «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε» με τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, φαίνεται να σηματοδοτεί μια νέα περίοδο με...
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Νέου Ενιαίου Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου
Τα μοναδικά θέματα που απασχόλησαν την πρώτη Γενική Συνέλευση του Νέου Ενιαίου Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου ήταν η επικύρωση του νέου καταστατικού που θα διέπει στο εξής τον συνεταιρισμό και η εκλογή του προσωρινού...
Ολόκληρη η γκάμα των κρασιών του ΕΟΣ Σάμου, να την πιείς στο ποτήρι!
Τα πολυβραβευμένα γλυκά και ξηρά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου με νέες ετικέτες
Η Σάμος, είναι παγκοσμίως γνωστή για την απαράμιλλη ομορφιά της, την ιστορία της και το Λευκό Μικρόρωγο Μοσχάτο της -την περίφημη ποικιλία από...
Ακόμη μια σελίδα ιστορίας…
Το αμπέλι στη Σάμο κατέχει 14.000 στρέμματα περίπου τα οποία εκτείνονται κυρίως στο βόρειο και κεντρικό τμήμα του νησιού. Στο 95% των εκτάσεων καλλιεργείται το Μοσχάτο Σάμου. Λευκή μικρόρωγη ποικιλία, με πλούσιο αρωματικό δυναμικό,...
To Αγέρι του Αιγαίου στα ποτήρια μας
Είναι εμπειρία και μόνο να αντικρίσεις τους αμπελώνες της Σάμου, έτσι όπως σχηματίζουν πεζούλες και σκαρφαλώνουν στα βουνά…
Εκεί ευδοκιμεί το μικρόρωγο μοσχάτο και αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο από την ΕΟΣ Σάμου.
Οι περισσότεροι έχουμε...
ΣΑΜΙΑΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ
Σε κάθε περιοχή της Σάμου, η ομορφιά του σαμιακού αμπελώνα είναι ξεχωριστή. Ο φακός του Νίκου Χατζηϊακώβου, αποτύπωσε όλη αυτή την ομορφιά μα και τις εναλλαγές του τοπίου. Ευχαριστούμε θερμά για την ευγενή παραχώρηση...