ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Εκδόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η σχετική πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο του Μέτρου «Βιολογικές Καλλιέργειες» του ΠΑΑ 2014 – 2020.
Οι υποψήφιοι δικαιούχοι που μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις...
Aegean Breeze: Το «διαμάντι» του ΕΟΣ Σάμου.
Έπειτα από μία μακρά περίοδο εορτών, πλούσια σε γαστρονομικούς και οινικούς πειρασμούς, επιζητάμε κάτι δροσερό και φρέσκο για να συνοδεύσει τις μέρες και τις νύχτες μας. Αυτό είναι το εξαιρετικό, ξηρό Aegean Breeze -...
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΩΝ
Ο Ε.Ο.Σ ΣΑΜΟΥ ενημερώνει τους αμπελοκαλλιεργητές που δεν είναι μέλη του Συνεταιρισμού, ότι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής το επόμενο διάστημα και μέχρι 31/05/2017, στα γραφεία του Συνεταιρισμού στο Μαλαγάρι ή στο γραφείο του...
Το κρασί μας, στην Κίνα
Δυναμική εμφάνιση, είχαν για μία ακόμη φορά, τα σαμιακά κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας με τίτλο «Window to Greece» που διοργανώθηκε από το Προξενείο της Ελλάδας σε συνεργασία...
Samos Nectar: Εις υγείαν θεών και ανθρώπων
Νέκταρ...το ποτό των.."θεών"! Στην περίπτωση μας έχουμε να κάνουμε με ένα γλυκό κρασί από την Σάμο, όπου η ιστορία, η φήμη του και η ποιότητά της γεύσης του, συνάδει απόλυτα με τα βραβεία που έχει αποσπάσει...
Γαλακτομπούρεκο τρίγωνο με ροδόνερο
Κι όμως… είναι εύκολο να βγάλετε στην επιφάνεια τον «ζαχαροπλάστη» που κρύβετε μέσα σας! Ο πολυαγαπημένος μας Ανδρέας Λαγός, προτείνει ένα υπέροχο γαλακτομπούρεκο σε τρίγωνα, με ροδόνερο.
Φτιάξτε το και ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ, μαζί με ένα...
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΙΕΚ ΣΑΜΟΥ: Οι μελλοντικοί πρεσβευτές των κρασιών μας!
Μια σημαντική εκπαιδευτική προσπάθεια που επιχειρείται επί μακρόν από το Ι.Ε.Κ Σάμου, υποστήριξε ενεργά ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής εξάσκησης των εκπαιδευόμενων στη μαγειρική/ζαχαροπλαστική τέχνη, χορηγήθηκαν φιάλες οίνου...
443 εκατ. ευρώ για ενίσχυση βιολογικών καλλιεργειών
Την τάχιστη προκήρυξη του μέτρου «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 ανήγγειλαν στις αρχές Ιανουαρίου 2017 και σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ο Αναπληρωτής...
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ;
Ποιές οι ευεργετικές ιδιότητες της ήπιας κατανάλωσης κρασιού; Πόσο συντελεί ο οίνος στη διατήρηση της καλής υγείας; Η καθηγήτρια Διατροφής στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής στο ΤΕΙ Αθήνας και διατροφολόγος PhD Αναστασία Κανέλλου, μας...
Σαμιώτικα ρολά μοσχαράκι με γλυκό κρασί και ανθότυρο
Όταν ο «χιονιάς» χτυπάει την πόρτα, το γλυκό σαμιώτικο κρασί γίνεται must στο μαγείρεμα!
Ο καθηγητής γαστρονομίας και chef Ασλάνης Παντερλής, δίνει τη δική του συνταγή για ρολά μοσχαράκι, διαφορετικά από τα άλλα. Δοκιμάστε τα:
Υλικά...