Μια βουτιά στον απολαυστικό κόσμο των Samos Vin Doux Cocktails!

Καλοκαιρινή διάθεση, όρεξη για εξερευνήσεις, βραδιές με θαλασσινό αγέρι και τη συντροφιά μας  κάνουν απολαυστική και κεφάτη μια σειρά από κοκτέιλς με το εξαιρετικό γλυκό κρασί Samos Vin Doux.  Είναι πραγματικά εξαιρετική η δυνατότητα...

24 ώρες στη Σάμο 24 ώρες στο Συνεταιρισμό

Μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν την Ελλάδα και τις μικρές ή μεγάλες ομορφιές της. Ένα δημοσιογραφικό και τηλεοπτικό team που σέβεται τον τηλεθεατή και προβάλλει τον τόπο μας με έγκυρες αναφορές στα ιδιοσυστατικά που...

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ DECANTER: 4 Σαμιώτικα κρασιά κοντά στο «100»!

Το να διεκδικεί ένα κρασί τη δική του περίοπτη θέση ανάμεσα σε δεκαεπτά χιλιάδες(!) ετικέτες, είναι σίγουρα μια μεγάλη υπόθεση. Πολλώ δε μάλλον, να μην είναι ένα αλλά… τέσσερα! Και τα τέσσερα γλυκά μοσχάτα κρασιά...

KΑΒΟΥΡΙ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΤΟ AEGEAN BREEZE ΗΜΙΞΗΡΟ ΣΑΜΟΥ

ΥΛΙΚΑ 1 ½  κιλό καβούρι Βρετάνης 6 κρεμμυδάκια φρέσκα 3 σκελ. σκόρδο 6 ντομάτες ½ κ.σ. κόκκους κόκκινο πιπέρι 1 πιπεριά τσίλι 2  φλ. μοσχάτο Aegean Breeze ημίξηρο Σάμου 6 φέτες χωριάτικο ψωμί ½...

Σαμιώτικα μαγειρέματα και κοκτέιλς στην «Ελλάδος Γεύση»

(ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 19-21 Μαΐου) Μια ολόκληρη παραδοσιακή Ελληνική γειτονιά σκηνογραφείται στην κεντρική αίθουσα του  Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου στα πλαίσια της έκθεσης «Ελλάδος Γεύση»  και δημιουργεί ένα αισθητικά άριστο περιβάλλον για την προβολή των αυθεντικών...

ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΜΙΩΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ στο Διεθνή διαγωνισμό Mondial de Bruxelles

 2 ΑΚΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΜΙΩΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ στο Διεθνή διαγωνισμό Mondial de Bruxelles 320 δημοσιογράφοι, οινολόγοι, sommelier και γευσιγνώστες από όλο τον κόσμο δοκιμάζοντας και αξιολογώντας 9.080 διαφορετικούς οίνους από 50 χώρες, επέλεξαν και φέτος να...

24 ΩΡΕΣ… ΣΤΟΝ ΕΟΣΣ ΣΑΜΟΥ

Οι ομορφιές της Σάμου, το γεωπολιτικό της προφίλ, η μακραίωνη ιστορία της αλλά και οι πολυποίκιλες πολιτιστικές της αναφορές, οι λεπτές αποχρώσεις της καθημερινής ζωής των ανθρώπων, τα τοπικά προϊόντα και η γαστρονομική της...

ΕΛΛΑΔΑ*ΓΙΟΡΤΗ*ΓΕΥΣΕΙΣ και ΟΙΝΟΙ ΕΟΣΣ

Από 5 ως και 7 Μαΐου2017 στο Γκάζι Τρεις λέξεις με ιδιαίτερη σημασία: Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις. Ένας συνδυασμός που απεικονίζει τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις σε μια γιορτή της τοπικής παράδοσης και παραγωγής. Επί τρείς ολόκληρες μέρες...

Το Σαμιώτικο κρασί στο νησί της Μεγαλόχαρης

Μιλά στη γλώσσα της θρησκείας μας. Υπογραμμίζει τη στιγμή που προσερχόμαστε ευλαβικά να μεταλάβουμε το σώμα και το αίμα του Κυρίου. Συνδέεται άρρηκτα με τις παραδόσεις αλλά και τον πολιτισμό των νησιών μας. Ο «Εκκλησιαστικός...

Πρωτομαγιά με «αγέρι» και gourmet γεύσεις

Έμπνευση για «Τσιπούρα με μπρινουάζ λαχανικών» από τoν executive chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Βαγγέλη Μπιλιμπά. Ένα δροσερό Αιγαιοπελαγίτικο αγέρι φυσά από τη Σάμο και φέρνει μαζί του την απαράμιλλη μυρωδιά ανθισμένων λουλουδιών και φρέσκων,...