Σολ​ω​μός με ντομάτα και καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά 6 παχουλές φέτες σολομό Για τα κρεμμύδια ½ κιλό κρεμμύδια 3-4 κουτ σούπας ελαιόλαδο 1 νεροπότηρο γλυκό Σαμιώτικο κρασί (Samos Vin Doux) Για τη σάλτσα ντομάτας 3 νεροπότηρα φρεσκοτριμμένη ντομάτα 1 κρεμμύδι λειωμένο στο μίξερ 2 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένες και λειωμένες 1 φλιτζ του...

ΜΟΣΧΟΧΤΑΠΟΔΟ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ

YΛΙΚΑ  Για 4 άτομα Για το κουσκουσάκι: 250 γρ. κους κους (ζυμαρικό) 2 κονσέρβες Μοσχοχτάποδο σε φυτικό λάδι Trata 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό 1 πράσο 1 σκελ. σκόρδο 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης 100 γρ. γλυκό κρασί...

Επίσκεψη Ρώσων δημοσιογράφων στο Μουσείο Οίνου «Το κρασί της Σάμου είναι στοιχείο πολιτισμού…»

Μείζονος σημασίας επίσκεψη δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων εκ Ρωσίας στη Σάμο, με την υποστήριξη του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Β. Αιγαίου. Ο Περιφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου και Αντιπεριφερειάρχης Δια Βίου...

Πεπονάκια με παγωτό και μεθυσμένη σάλτσα

Ο Ηλίας Μαμαλάκης, με τις συνταγές, τα ταξίδια και τις εκπομπές του, μας έχει ταξιδέψει, μας έχει κρατήσει συντροφιά και έχει μοιραστεί μαζί μας αμέτρητα μυστικά. Εμπνέεται από το ευωδιαστό και γλυκόπιοτο σαμιώτικο κρασί και...

Μεθυσμένες φράουλες και μπανάνες με σαντιγί

Υλικά: 500 γραμμάρια φράουλες κομμένες σε φετούλες 2 μπανάνες κομμένες σε φετούλες 2 φυλλαράκια αρμπαρόριζα ψιλοκομμένα Χυμός από μισό λεμόνι 1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη 100 ml Samos Anthemis Φυτική σαντιγί Εκτέλεση:  Σε ένα μπολ βάζουμε τις φετούλες από τις μπανάνες...

ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΞΙΦΙΑ ΜΕ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ & ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΦΟΥΡΝΙΣΤΑ

O γνωστός και καταξιωμένος σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, ιδιαιτέρως αγαπητός στο τηλεοπτικό κοινό από τη συμμετοχή του στην εκπομπή "Chef στον αέρα", συνταιριάζει αρμονικά τη τρυφερή σάρκα του ξιφία με την υπέροχη γλυκιά και φρουτώδη...

Ο ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ KAI 9 ΝΗΣΙΑ ΣΤΟ 9o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «Η Ελλάδα...

Στο νησί της «Αποκάλυψης»,  τη μαγευτική Πάτμο, θα γίνει και πάλι η συνάντηση εννιά νησιωτικών κοινωνιών που αντιστέκονται σθεναρά στη μιζέρια, με όπλο τους τον πολιτισμό, τη παράδοση και την ιδιαίτερη γαστρονομική τους ταυτότητα. Αγαθονήσι,...

Καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα

Περιγραφή Δροσερό επιδόρπιο με φρούτα και ελαφρύ σιροπάκι. Τι χρειαζόμαστε: 15 κεράσια 2 ροδάκινα 4 βανίλιες (φρούτο) 1 σφηνάκι γλυκό σαμιώτικο κρασί ζάχαρη κατά βούληση Πώς το κάνουμε: Πλέουμε καλά τα φρούτα. Κόβουμε το κάθε κερασάκι στα...

ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΑΣΟ ΠΙΝΟΥΝ ΣΑΜΙΩΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

Σε έναν τόπο όπου συναντιούνται σε απόλυτη αρμονία η πέτρα και τα ελαιόδεντρα, η σκιά των πεύκων, το χρυσό της άμμου και το γαλάζιο της θάλασσας, o executive chef Παναγιώτης Βαρδακάς «δένει» αριστοτεχνικά τα υπέροχα κρασιά...

Ζελέ με καλοκαιρινά φρούτα και σαμιώτικο κρασί

Ο ταλαντούχος Ανδρέας Λαγός εμπνέεται από το κρασί του τόπου του και δημιουργεί... το πιο ανάλαφρο και δροσιστικό γλυκάκι του καλοκαιριού. Εύκολο, μυρωδάτο, εύγευστο, εκπληκτικό. Μερίδες:8 Χρόνος προετοιμασίας:25' Χρόνος μαγειρέματος:5' Έτοιμο σε:30' Χρόνος αναμονής:6 ώρες Υλικά 14γρ. ζελατίνη (7 φύλλα) ...