Σαμιώτικη μουσταλευριά
Η σεφ Σιμόνη Καφίρη, μας δίνει τη δική της συνταγή για μουσταλευριά την οποία ονομάζει "κέρασμα του τρύγου" αφού γίνεται με το μούστο από τα πρώτα σταφύλια. Αυτή η δροσερή, διαυγής κρέμα από το χυμό...
Λάμπρος Βακιάρος: LΕΤ’ SHAKE IT, CHEF!
Επέστρεψε στη γενέτειρά του και «γεύτηκε» τις ευχές όλων των Σαμίων, αμέσως μετά την αναγόρευσή του σε Master Chef 2017. Λατρεύει να μαγειρεύει και να συνδυάζει την παράδοση με τη δημιουργική κουζίνα…
O Λάμπρος Βακιάρος,...
ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ ΚΑΙ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ
«…η καρδιά μου είναι τώρα ένα φαρδύ χωματένιο τσουκάλι/ που μπήκε πολλές φορές στη φωτιά/που μαγέρεψε χιλιάδες φορές για τους φτωχούς/για τους ξωμάχους, για τους περατάρηδες/ για τους εργάτες και για τις πικρές μανάδες...
ΣΑΜΟΣ: «…φέρει και ορνίθων γάλα…»
Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, η Σάμος αναδείχθηκε «πολίων πασέων πρώτη, Ελληνίδων και βαρβάρων», ενώ η φράση που ακόμη και σήμερα χρησιμοποιείται για να δηλώσει την ευημερία ενός τόπου «…και του πουλιού το γάλα» είναι...
Σαλάτα με σπανάκι και dressing σαμιώτικου κρασιού
Όταν ο Ηλίας Μαμαλάκης μπαίνει στην κουζίνα, οι γεύσεις... υποκλίνονται. Ένα υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο με σπανάκι, σουσάμι, φράουλες, πορτοκάλι και την εξαίσια φρεσκάδα που του προσδίδει το γλυκό σαμιώτικο κρασί-δοκιμάστε το!
Υλικά
Για τη σαλάτα
...
Ριζότο με γαρίδες, τοματίνια, φέτα και «Ψηλές Κορφές»
από τον ταλαντούχο chef Αλέξανδρο Παπανδρέου, όπως το παρουσίασε live στο 1ο Food Fest που πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο (14-16 Ιουλίου 2017)
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος βρασίματος: 20 λεπτά
(Για 2 άτομα)
Υλικά
150 γραμμάρια αρμπόριο
½ κρεμμύδι...
LESVOS FOOD FESTIVAL
Βeach party με κιθάρες και σαμιώτικο κρασί
Γαστρονομικές εμπνεύσεις από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
Είναι νέος, ταλαντούχος, σεμνός και εξαιρετικά καταρτισμένος. Αγαπά τη δημιουργική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα. Στις βαλίτσες του μετέφερε, ως πολύτιμη αποσκευή, τα...
14 χρόνια “ροκιές” στο Ηραίον με σαμιώτικο κρασί
Ξεκίνησε σα στοίχημα από μια παρέα «ψαγμένων» νέων ανθρώπων που αποφάσισαν πως τα αγαπημένα ακούσματα των νέων, μπορούσαν να φιλοξενηθούν στο νησί του Πυθαγόρα, τη Σάμο. Πολύς αγώνας, τρέξιμο, εθελοντισμός, εξεύρεση κατάλληλου χώρου, άγχος...
ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ: ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Ο τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή της Σάμου σε ένα τριήμερο γεμάτο παράδοση, οινογνωσία και γαστρονομία. Το Λευκό Μοσχάτο Σάμου, η εκπληκτική αυτή ποικιλία που δίνει κρασιά ισχυρού αρωματικού χαρακτήρα και απαράμιλλης γεύσης, θα...
Master Class στο Μόντρεαλ για τα κρασιά του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ
Τις φρουτώδεις γεύσεις και τα εκπληκτικά αρώματα των κρασιών του ΕΟΣ Σάμου παρουσίασε με ξεχωριστό τρόπο ο διακεκριμένος sommelier Nick Hamilton, κατά τη διάρκεια ενός επιτυχημένου Master Class που φιλοξενήθηκε στο «Baton Rouge Steakhouse...