ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ DECANTER: 4 Σαμιώτικα κρασιά κοντά στο «100»!

Το να διεκδικεί ένα κρασί τη δική του περίοπτη θέση ανάμεσα σε δεκαεπτά χιλιάδες(!) ετικέτες, είναι σίγουρα μια μεγάλη υπόθεση. Πολλώ δε μάλλον, να μην είναι ένα αλλά… τέσσερα! Και τα τέσσερα γλυκά μοσχάτα κρασιά...

KΑΒΟΥΡΙ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΤΟ AEGEAN BREEZE ΗΜΙΞΗΡΟ ΣΑΜΟΥ

ΥΛΙΚΑ 1 ½  κιλό καβούρι Βρετάνης 6 κρεμμυδάκια φρέσκα 3 σκελ. σκόρδο 6 ντομάτες ½ κ.σ. κόκκους κόκκινο πιπέρι 1 πιπεριά τσίλι 2  φλ. μοσχάτο Aegean Breeze ημίξηρο Σάμου 6 φέτες χωριάτικο ψωμί ½...

Σαμιώτικα μαγειρέματα και κοκτέιλς στην «Ελλάδος Γεύση»

(ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 19-21 Μαΐου) Μια ολόκληρη παραδοσιακή Ελληνική γειτονιά σκηνογραφείται στην κεντρική αίθουσα του  Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου στα πλαίσια της έκθεσης «Ελλάδος Γεύση»  και δημιουργεί ένα αισθητικά άριστο περιβάλλον για την προβολή των αυθεντικών...

ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΜΙΩΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ στο Διεθνή διαγωνισμό Mondial de Bruxelles

 2 ΑΚΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΜΙΩΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ στο Διεθνή διαγωνισμό Mondial de Bruxelles 320 δημοσιογράφοι, οινολόγοι, sommelier και γευσιγνώστες από όλο τον κόσμο δοκιμάζοντας και αξιολογώντας 9.080 διαφορετικούς οίνους από 50 χώρες, επέλεξαν και φέτος να...

24 ΩΡΕΣ… ΣΤΟΝ ΕΟΣΣ ΣΑΜΟΥ

Οι ομορφιές της Σάμου, το γεωπολιτικό της προφίλ, η μακραίωνη ιστορία της αλλά και οι πολυποίκιλες πολιτιστικές της αναφορές, οι λεπτές αποχρώσεις της καθημερινής ζωής των ανθρώπων, τα τοπικά προϊόντα και η γαστρονομική της...

ΕΛΛΑΔΑ*ΓΙΟΡΤΗ*ΓΕΥΣΕΙΣ και ΟΙΝΟΙ ΕΟΣΣ

Από 5 ως και 7 Μαΐου2017 στο Γκάζι Τρεις λέξεις με ιδιαίτερη σημασία: Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις. Ένας συνδυασμός που απεικονίζει τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις σε μια γιορτή της τοπικής παράδοσης και παραγωγής. Επί τρείς ολόκληρες μέρες...

Το Σαμιώτικο κρασί στο νησί της Μεγαλόχαρης

Μιλά στη γλώσσα της θρησκείας μας. Υπογραμμίζει τη στιγμή που προσερχόμαστε ευλαβικά να μεταλάβουμε το σώμα και το αίμα του Κυρίου. Συνδέεται άρρηκτα με τις παραδόσεις αλλά και τον πολιτισμό των νησιών μας. Ο «Εκκλησιαστικός...

Πρωτομαγιά με «αγέρι» και gourmet γεύσεις

Έμπνευση για «Τσιπούρα με μπρινουάζ λαχανικών» από τoν executive chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Βαγγέλη Μπιλιμπά. Ένα δροσερό Αιγαιοπελαγίτικο αγέρι φυσά από τη Σάμο και φέρνει μαζί του την απαράμιλλη μυρωδιά ανθισμένων λουλουδιών και φρέσκων,...

ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΑΜΟΥ (Samos Vin Doux του ΕΟΣΣ)

Υλικα 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 250 ml γλυκό κρασί Σάμου 200 γρ. σαβαγιάρ 300 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι (ή άλλο φρούτο εποχής) 4 κρόκοι αβγού λίγο γάλα φρέσκο Εκτέλεση 1. Σε μπεν...

Ταξίδι στο όνειρο… με σαμιώτικα κρασιά!

Στην επίσημη υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου Nefeli της Celestyal Cruises που διοργάνωσε με επιτυχία το Επιμελητήριο Σάμου με τη στήριξη της Αντιπεριφέρειας Σάμου το μεσημέρι της Μ. Τρίτης 11 Απριλίου 2017, συμμετείχε και ο ΕΟΣ...