Το διάσημο SAMOS NECTAR 1980 σε δύο από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου
Το Samos Nectar εσοδείας 1980 είχε εντυπωσιάσει πριν λίγα χρόνια την Master of Wine Jancis Robinson, όπως και τους λοιπούς Masters of Wine που είχαν παρευρεθεί στην 60η επετειακή εκδήλωσή τους. Ανάμεσα σε 41...
Oι συνταγές ζυμαρικών απογειώνονται με σαμιώτικο κρασί
Γευστικές δημιουργίες με ζυμαρικά και σαμιώτικο κρασί του ΕΟΣΣ από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.
Λαχταριστά ζυμαρικά παντρεύονται με πεντανόστιμες σπιτικές σάλτσες, οι οποίες έχουν αναδεικνύουν τα αρώματά τους με το σαμιώτικο κρασί. Κι αυτό γιατί...
Σημαντική διάκριση για το Samos Grand Cru
Στην κατηγορία “Small but mighty” ή στα Ελληνικά «Μικρό αλλά δυνατό» κατέταξαν ο Olly Smith, ο Θεόδωρος Κυριακού και η Έφη Τσουρνάβα το Samos Grand Cru στα πλαίσια γευστικών δοκιμών και masterclasses που έγιναν...
Συνέντευξη της Μαργαρίτας Ικαρίου στον διευθυντή του ΣΚΑΙ Σταμάτη Μαλέλη για τα κρασιά του...
Το Μοσχάτο Σάμου του ΕΟΣΣ, ο σαμιακός αμπελώνας, ο ακάματος μόχθος του Σαμιώτη αμπελοκαλλιεργητή και η συμμετοχή των Σαμιακών οίνων στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού Nαυπάκτου "NOSTOS 2017" στο Ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3 στην εκπομπή του Σταμάτης Μαλέλη.
Νόστιμο: το γευστικό ταξίδι της επιστροφής
Συχνά χρησιμοποιούμε λέξεις στην καθημερινότητά μας για τις οποίες λησμονούμε τη αρχική τους ρίζα και κατά συνέπεια το πραγματικό τους νόημά. Και η ελληνική γλώσσα έχει να μας δώσει πληθώρα παραδειγμάτων. Το ίδιο συνέβη...
Το κρασί της Σάμου στην κουζίνα της Μαρίας Λόη
Το φως και η ομορφιά της Ναυπάκτου, τα αρώματα και η μοναδική γεύση των σαμιώτικων μοσχάτων κρασιών του ΕΟΣΣ, δημιουργική ελληνική κουζίνα από τους ταλαντούχους chef Hλία Κουνάβη και Θοδωρή Σπανό, η πινελιά στην αισθητική και...
NOSTOS 2017 και ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ
Σε έναν νόστο, έναν «γυρισμό», αφιερώνει ένα ολόκληρο έπος ο Όμηρος. Η έκφραση «νοστέω ες πατρίδα γαίαν» αναφερόταν στο θαλασσινό ταξίδι και τα πάθη των Ελλήνων κατά την επιστροφή στον τόπο τους…
Η NOSTOS 2017...
Τα κρασιά του Αιγαίου στην κούπα της Αθήνας
Στην «κούπα» της Αθήνας θα ρέουν την Κυριακή 8 Οκτώβρη «τα κρασιά του Αιγαίου», μεταξύ των οποίων και τα κρασιά της Σάμου, σε μια συναρπαστική οινογευστική δοκιμή που θα πραγματοποιηθεί στο Hotel King George...
Γνωριμία με τον κόσμο των «Ψηλών Κορφών»
Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο γνωριμίας με τον κόσμο του κρασιού, διοργανώθηκε με επιτυχία από τη Wine Plus στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Met Hotel στη Θεσσαλονίκη, στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Μεταξύ των οίνων που δοκιμάστηκαν, οι «ΨΗΛΕΣ...
SIMON GAULT: Σαμιώτικο κρασί και νοιώθεις… «θεός»
Με τη φράση αυτή, ο εξαιρετικά δημοφιλής celebrity chef και παρουσιαστής Simon Gault ολοκλήρωσε τη γευσιγνωστική του εμπειρία με τα ξηρά, ημίξηρα και γλυκά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, στα πλαίσια τηλεοπτικών γυρισμάτων στο Μουσείο...