Marketing Manager των Ελληνικών Κελαριών Θωμάς Κούντσμαν: Το ΚΡΑΣΙ και η διεθνής θέση...

Η «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων» είναι μία εταιρία με μεγάλη παράδοση στην παραγωγή κρασιού, η οποία ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας πραγματοποιώντας εξαγωγές σε 32 χώρες στον κόσμο. Ο Marketing Manager και Export Director της «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων» κ. Θωμάς Κούνστμαν μιλά για...

Σαμιώτικα κρασιά με φόντο το Ποντικονήσι

Με φόντο το πολυτραγουδισμένο Ποντικoνήσι που αποτελεί «ορόσημο» της Κέρκυρας και έχει «πρωταγωνιστήσει» σε πλήθος Ελληνικές ταινίες, τo Flisvos Seaside Cafe Restaurant άπλωσε υπέροχες λιχουδιές στα καλαίσθητα τραπεζάκια του και δημιούργησε ένα καλοκαιρινό wine...

Mενού degustation με άρωμα Samos Grand Cru από τον κριτή του Master Chef

Ο γοητευτικός κριτής της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής «Master Chef» Πάνος Ιωαννίδης είναι ένας δυνατός chef που εξελίσσεται διαρκώς και διαθέτει γνώση, εμπειρία και ισχυρό βιογραφικό: Bachelor στο Marketing, Διοίκηση εστιατορίων και Ανάπτυξη προϊόντων αλλά...

ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Το φετινό μήνυμα της Διεθνούς Συνεταιριστικής  Συμμαχίας ( ICA ) για την  Παγκόσμια Ημέρα Συνεταιρισμών η οποία καθιερώθηκε το έτος  1995. Το κείμενο έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του δικτύου ΚΑΠΑ με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από...

Από την Αυστραλία στο Μουσείο Οίνου της Σάμου

Ο Ian Atherton, CEO της SPIRITS PLATFORM που διακινεί τα ΜΕΤΑΧΑ αλλά και ένα σημαντικό αριθμό από διεθνή spirits, wines and liquors στην Αυστραλία, επισκέφθηκε το Μουσείο Οίνου. Μετά τη γευσιγνωστική του δοκιμή με...

Nησιώτικες «μαγειριές» και σαμιώτικο κρασί-9ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης στην Πάτμο

Πατηνιώτικο αγριοκάτσικο με πατάτες, γλυστρίδα με κοπανιστή της Νικαριάς, η ονομαστή Φουρνιώτικη «μελένια», τα Ροδίτικα «μελεκούνια», η πεντανόστιμη «σιτάκα» της Κάσου, το λαχταριστό χταποδοστιφάδο του Αγαθονησίου, η σχοινόπιτα, τα γιαπράκια, η κρεμμυδόπιττα κι ένα...

Σολ​ω​μός με ντομάτα και καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά 6 παχουλές φέτες σολομό Για τα κρεμμύδια ½ κιλό κρεμμύδια 3-4 κουτ σούπας ελαιόλαδο 1 νεροπότηρο γλυκό Σαμιώτικο κρασί (Samos Vin Doux) Για τη σάλτσα ντομάτας 3 νεροπότηρα φρεσκοτριμμένη ντομάτα 1 κρεμμύδι λειωμένο στο μίξερ 2 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένες και λειωμένες 1 φλιτζ του...

ΜΟΣΧΟΧΤΑΠΟΔΟ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ

YΛΙΚΑ  Για 4 άτομα Για το κουσκουσάκι: 250 γρ. κους κους (ζυμαρικό) 2 κονσέρβες Μοσχοχτάποδο σε φυτικό λάδι Trata 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό 1 πράσο 1 σκελ. σκόρδο 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης 100 γρ. γλυκό κρασί...

Επίσκεψη Ρώσων δημοσιογράφων στο Μουσείο Οίνου «Το κρασί της Σάμου είναι στοιχείο πολιτισμού…»

Μείζονος σημασίας επίσκεψη δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων εκ Ρωσίας στη Σάμο, με την υποστήριξη του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Β. Αιγαίου. Ο Περιφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου και Αντιπεριφερειάρχης Δια Βίου...

Πεπονάκια με παγωτό και μεθυσμένη σάλτσα

Ο Ηλίας Μαμαλάκης, με τις συνταγές, τα ταξίδια και τις εκπομπές του, μας έχει ταξιδέψει, μας έχει κρατήσει συντροφιά και έχει μοιραστεί μαζί μας αμέτρητα μυστικά. Εμπνέεται από το ευωδιαστό και γλυκόπιοτο σαμιώτικο κρασί και...