Σαλάτα με σπανάκι και dressing σαμιώτικου κρασιού

Όταν ο Ηλίας Μαμαλάκης μπαίνει στην κουζίνα, οι γεύσεις... υποκλίνονται. Ένα υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο με σπανάκι, σουσάμι, φράουλες, πορτοκάλι και την εξαίσια φρεσκάδα που του προσδίδει το γλυκό σαμιώτικο κρασί-δοκιμάστε το! Υλικά Για τη σαλάτα ...

Ριζότο με γαρίδες, τοματίνια, φέτα και «Ψηλές Κορφές»

από τον ταλαντούχο chef Αλέξανδρο Παπανδρέου, όπως το  παρουσίασε live στο 1ο Food Fest που πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο (14-16 Ιουλίου 2017) Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος βρασίματος: 20 λεπτά (Για 2 άτομα) Υλικά 150 γραμμάρια αρμπόριο ½ κρεμμύδι...

LESVOS FOOD FESTIVAL

Βeach party με κιθάρες και σαμιώτικο κρασί Γαστρονομικές εμπνεύσεις από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου Είναι νέος, ταλαντούχος, σεμνός και εξαιρετικά καταρτισμένος. Αγαπά τη δημιουργική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα. Στις βαλίτσες του μετέφερε, ως πολύτιμη αποσκευή, τα...

14 χρόνια “ροκιές” στο Ηραίον με σαμιώτικο κρασί

Ξεκίνησε σα στοίχημα από μια παρέα «ψαγμένων» νέων ανθρώπων που αποφάσισαν πως τα αγαπημένα ακούσματα των νέων, μπορούσαν να φιλοξενηθούν στο νησί του Πυθαγόρα, τη Σάμο. Πολύς αγώνας, τρέξιμο, εθελοντισμός, εξεύρεση κατάλληλου χώρου, άγχος...

ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ: ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Ο τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή της Σάμου σε ένα τριήμερο γεμάτο παράδοση, οινογνωσία και γαστρονομία. Το Λευκό Μοσχάτο Σάμου, η εκπληκτική αυτή ποικιλία που δίνει κρασιά ισχυρού αρωματικού χαρακτήρα και απαράμιλλης γεύσης, θα...

Master Class στο Μόντρεαλ για τα κρασιά του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

Τις φρουτώδεις γεύσεις και τα εκπληκτικά αρώματα των κρασιών του ΕΟΣ Σάμου παρουσίασε με ξεχωριστό τρόπο ο διακεκριμένος sommelier Nick Hamilton, κατά τη διάρκεια ενός επιτυχημένου Master Class που φιλοξενήθηκε στο «Baton Rouge Steakhouse...

Δύο ΜΕΓΑΛΑ ΧΡΥΣΑ στο διαγωνισμό MONDIAL DES VINS EXTREMES

ΔΥΟ «Μεγάλα Χρυσά» βραβεία απέσπασε ο ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ στο διαγωνισμό Mondial des Vins Extrȇmes 2017, σκαρφαλώνοντας στις κορυφές της διεθνούς κατάταξης κρασιών που προέρχονται από ορεινές περιοχές ή απόκρημνες πλαγιές και μικρά νησιά. Τα κριτήρια...

Σαμιώτης ο νέος «Μaster Chef»

Καμαρώνει η Σάμος για την ανάδειξη του Λάμπρου Βακιάρου ως «Master Chef» στον αντίστοιχο τηλεοπτικό διαγωνισμό, τον οποίο παρακολουθούσε με ενδιαφέρον το κοινό. Παρότι νέος, ο ταλαντούχος Σαμιώτης έχει πίσω του μια σημαντική διαδρομή...

Ρώγα τη ρώγα, σφίγγει το σταφύλι…

Μια εξαιρετική παρουσίαση του Σαμιακού Αμπελώνα αλλά και των στοιχείων που προσδιορίζουν το Σαμιώτικο Μοσχάτο και την ιστορική του διαδρομή καθώς και την πορεία του ΕΟΣ Σάμου-στο ιδιαίτερης αισθητικής και θεματολογίας "TRAVELS BY TRAVELERS"...

Βραδιά Samos Vin Doux Cocktails στην Αλεξανδρούπολη

Παρασκευή 28/7 από 22:30 στο «ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ» Μια σειρά από cocktails με βάση το εξαιρετικό μοσχάτο κρασί Samos Vin Doux θα παρουσιαστούν στην πανέμορφη Αλεξανδρούπολη, το βράδυ της Παρασκευής 28 Ιουλίου 2017 και στο Café-bar «Κυβερνείο». Η...