Samos Anthemis Cocktail με αγριοκέρασα και σοκολάτα
Το υπέροχα μυρωδάτο Samos Anthemis του Ε.Ο.Σ Σάμου, ένα εντυπωσιακό γλυκό κρασί με βαθύ πορτοκαλί χρώμα και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού, που μαρτυρούν την 5ετή παλαίωσή του σε δρύινα βαρέλια, συνδυάζεται μοναδικά με αμερικανικό...
ΤΟ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΔΙΝΕΙ ΣΤΙΓΜΑ ΣΤΟ «ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ»
Στον υψηλών προδιαγραφών «ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ» συμμετέχει και φέτος ο ΕΟΣ Σάμου προσελκύοντας στο περίπτερο E 27 και στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" το μέγιστο ενδιαφέρον των επισκεπτών, το Σάββατο 2 και Κυριακή 3...
ΒΑΡΕΛΑΔΕΣ: Μια τέχνη που χάνεται
«Δούγες» και «φούντια» ή «ταμπάνια», «πύροι» και «κάνουλες». Κομμάτια από ξύλο, τέχνη και γνώση, εξειδίκευση αλλά και μεράκι. «Ψαθί», «τσέρκια» ή «στεφάνια». «Λάντσες», εκείνες οι τεράστιες βαρέλες που παίρνουν κρασί από 10 τόνους και...
Οι δρόμοι του σαμιώτικου κρασιού στο Piu Verde Άλσος Παπάγου
Piu: σημαίνει κάτι που είναι περίσσιο, κάτι πλούσιο, με γεύσεις διακριτές.
Verde: το υπέροχο πράσινο χρώμα, της ελπίδας αλλά και του σταφυλιού, προτού αυτό αρχίσει να ωριμάζει.
Piu Verde: το βραβευμένο εστιατόριο στο Άλσος Παπάγου,...
Ρόφημα ζεστής σοκολάτας με σαμιώτικο κρασί
Yλικά
200 ml γάλα
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 ml Samos Nectar
1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών (κανέλα, γαρίφαλο, αστεροειδή γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο, ροζ πιπέρι)
Eκτέλεση
Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ τη σοκολάτα σπασμένη σε μικρά κομματάκια μαζί...
ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ και ΑΝΘΕΜΙΣ ΣΤΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Σημαντική προώθηση των εκλεκτών σαμιακών οίνων «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και «SAMOS ΑΝΘΕΜΙΣ» του ΕΟΣ Σάμου επιχειρείται εδώ και καιρό στο νέο ανακαινισμένο κατάστημα DutyFree που βρίσκεται εντός του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».
Στο «Intra Cava» με τη μεγάλη...
Το διάσημο SAMOS NECTAR 1980 σε δύο από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου
Το Samos Nectar εσοδείας 1980 είχε εντυπωσιάσει πριν λίγα χρόνια την Master of Wine Jancis Robinson, όπως και τους λοιπούς Masters of Wine που είχαν παρευρεθεί στην 60η επετειακή εκδήλωσή τους. Ανάμεσα σε 41...
Oι συνταγές ζυμαρικών απογειώνονται με σαμιώτικο κρασί
Γευστικές δημιουργίες με ζυμαρικά και σαμιώτικο κρασί του ΕΟΣΣ από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.
Λαχταριστά ζυμαρικά παντρεύονται με πεντανόστιμες σπιτικές σάλτσες, οι οποίες έχουν αναδεικνύουν τα αρώματά τους με το σαμιώτικο κρασί. Κι αυτό γιατί...
Σημαντική διάκριση για το Samos Grand Cru
Στην κατηγορία “Small but mighty” ή στα Ελληνικά «Μικρό αλλά δυνατό» κατέταξαν ο Olly Smith, ο Θεόδωρος Κυριακού και η Έφη Τσουρνάβα το Samos Grand Cru στα πλαίσια γευστικών δοκιμών και masterclasses που έγιναν...
Συνέντευξη της Μαργαρίτας Ικαρίου στον διευθυντή του ΣΚΑΙ Σταμάτη Μαλέλη για τα κρασιά του...
Το Μοσχάτο Σάμου του ΕΟΣΣ, ο σαμιακός αμπελώνας, ο ακάματος μόχθος του Σαμιώτη αμπελοκαλλιεργητή και η συμμετοχή των Σαμιακών οίνων στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού Nαυπάκτου "NOSTOS 2017" στο Ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3 στην εκπομπή του Σταμάτης Μαλέλη.