14 Φεβρουαρίου: Ένα «ερωτεύσιμο» γλυκό από τη σεφ Ντίνα Νικολάου με έμπνευση από...
Η ημέρα η οποία αφιερώνεται εδώ και χρόνια στον έρωτα όπου γης, αποτέλεσε την αφορμή ώστε η διακεκριμένη σεφ Ντίνα Νικολάου και ο ΕΟΣ Σάμου να προτείνουν γεύσεις «ερωτικές» και απόλυτα σαγηνευτικές. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό επιδόρπιο, ένα στρούντελ μπακλαβά με...
ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΜΑΣ στη HoReCa 2018
Yψηλή μαγειρική τέχνη από Σαμιώτη Chef
Cocktail με σαμιώτικο κρασί
Mε ατομική τους πρωτοβουλία και θέτοντας το ταλέντο και τις γνώσεις τους σε διαρκή προσπάθεια προώθησης της Σάμου, θα συμμετάσχουν φέτος στη...
Το Μοσχάτο Σάμου αφορμή για δημιουργίες επί σκηνής
Με της Σάμου τα αρώματα και τη γεύση του Μοσχάτου πλημμύρισε η κεντρική σκηνή γευσιγνωστικών παρουσιάσεων της Expotrof 2018, στα πλαίσια των παράλληλων εκθεσιακών εκδηλώσεων «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» και «Πίνουμε Ελλάδα».
Σε μια πρωτοποριακή προώθηση των...
ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ
Τη σημαντική εκπαιδευτική προσπάθεια που επιχειρείται επί μακρόν από το Δ.Ι.Ε.Κ Σάμου, υποστηρίζει ενεργά ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου, στοχεύοντας να δείξει στους νέους του νησιού μας την αξία και τη σημασία της...
Τα κρασιά της Σάμου στην EΞΠΟΤΡΟΦ 2018
26 – 29 Ιανουαρίου 2018
Οι εκλεκτοί οίνοι του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου -με τη υψηλή καταξίωση τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά- δίνουν φέτος δυναμικό «παρόν» στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 αναγνωρίζοντας...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Ο Ε.Ο.Σ ΣΑΜΟΥ προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει προτάσεις για αγορά, ενοικίαση ή άλλη πρόταση αξιοποίησης των παρακάτω ακινήτων του:
Αγροτική αποθήκη εντός οικισμού Αγίου Κωνσταντίνου Σάμου, 120 τ.μ
Αγροτική αποθήκη εντός οικισμού Αμπέλου...
Σημαντική βράβευση του ΕΟΣ Σάμου από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων
Για τη συνεισφορά του στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική διαδρομή του τόπου, αλλά και την προσφορά του στο ελληνικό κρασί τιμήθηκε ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου (ΕΟΣ Σάμου) από τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς...
ΣΑΜΙΩΤΙΚΑ ΚΑΛΥΒΙΑ
Το σαμιώτικο «καλύβι» (ή αλλιώς, καλύβα) είναι ένα σπιτάκι κτισμένο με πρόχειρα υλικά συνήθως, πού βρίσκεται μέσα σε κάποιο αγρόκτημα και παρέχει προστασία από τις καιρικές συνθήκες, στους αμπελοκαλλιεργητές. Η ανάγκη για φύλαξη εργαλείων...
O ΣΑΜΙΑΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΣΤΟ «THE WINES OF GREECE»
Ο αμπελώνας της Σάμου ξεκινά από τις παραθαλάσσιες περιοχές και σκαρφαλώνει ως τα 900 μέτρα στις ορεινές πλαγιές της «Αμπέλου» και του «Κερκετέα». Αποτελεί ίσως μια παγκόσμια πρωτοτυπία αμπελώνα καθώς συνδυάζει το νησιωτικό με...
ΤΑ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ ΣΤΟ ALERT TV
Στην ανερχόμενη τηλεοπτικά και ενδιαφέρουσα τηλεοπτική εκπομπή «KILL BAD FOOD» όπου ο πολύ γνωστός (από τους «Σπείρα-Σπείρα») performer Χρήστος Μουστάκας παρουσιάζει ότι σχετίζεται με το «καλό» φαγητό, τα παλαιωμένα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου είχαν...