Πρωτοχρονιάτικο ζελέ με παλαιωμένο σαμιώτικο κρασί, ρόδι και ιβίσκο

(γράφει ο ex. chef Ευάγγελος Μπιλιμπάς) Μοναδική γεύση  σε ένα άκρως γιορτινό επιδόρπιο, που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας! Υλικά  (για 12 ποτήρια σαμπάνιας) 1 φιάλη 750 ml παλαιωμένο σαμιώτικο κρασί Anthemis 1 φύλλο ζελατίνης 400 γραμ....

Στις «Ψηλές Κορφές» της έρευνας και ανάπτυξης

Χαμόγελα ελπίδας ακόμη και κάτω από τις μάσκες προστασίας αλλά και ενδιαφέρουσες συζητήσεις κατά την ετήσια ενημερωτική και εορταστική εκδήλωση της ΕΛΟΡΙΣ ΑΕ, της εταιρεία έρευνας, εκπαίδευσης, καινοτομίας και ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,...

Η σαμιώτικη «προβέντα» της Πρωτοχρονιάς

Ένα από τα πιο όμορφα παραδοσιακά έθιμα της ακριτικής Σάμου είναι η πρωτοχρονιάτικη «προβέντα». Πρόκειται για ένα πιάτο με γλυκά, βασιλόπιτα, σαμιώτικο μπακλαβά σουσαμένιο, ρόδι και καλούδια, τυλιγμένο προσεκτικά με μια κεντητή  ή υφαντή...

Τρουφάκια σοκολάτας με σαμιώτικο κρασί

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας με σαμιώτικο κρασί από την πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στη Γαλλία, chef και συγγραφέα γαστρονομίας Ντίνα Νικολάου: Τα τρουφάκια σοκολάτας είναι από τις αγαπημένες μου, μικρές αμαρτίες...

Χοιρινό κότσι με «καραμέλα» από Μοσχάτο Σάμου και πράσινα μήλα

Από τον executive chef Ευάγγελο Μπιλιμπά   Ένα πιάτο γιορτινό και απολαυστικό, με «καραμέλα» από Μοσχάτο κρασί Σάμου και πράσινο μήλο. Θα το λατρέψουν οι καλεσμένοι σας!   Υλικά για 6 μερίδες (Χρόνος αναμονής 12 ώρες Χρόνος ψησίματος 2 ½...

Τάρτα λωτού αρωματισμένη με Samos Nectar

Μια εμπνευσμένη συνταγή από τη διακεκριμένη chef Ντίνα Νικολάου Δεν ξέρουμε αν τα φετινά Χριστούγεννα θα μπορέσουμε να «ξεχάσουμε» τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες ζούμε, ωστόσο, μια εορταστική τάρτα λωτού από την εμπνευσμένη chef Ντίνα...

Αυθεντική καρμπονάρα με το γοητευτικό «Selana»

Ποιος δεν αγαπά τη μακαρονάδα; Ειδικότερα όταν αυτή γίνεται μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, κι είναι θρεπτική όσο και απολαυστική. Σε συνδυασμό με το γοητευτικό ροζέ «Selana» του Συνεταιρισμού της Σάμου, αποτελεί ένα εξαιρετικό...

Κατάδες: Το σαμιώτικο γλυκό των Χριστουγέννων!

Οι σαμιώτικοι «κατάδες», είναι γνωστοί και ως «κουραμπιέδες της Σάμου» καθώς πασπαλίζονται με ζάχαρη άχνη μετά το ψήσιμο. Στην πραγματικότητα, είναι ένα αρκετά διαφορετικό γλυκό, μυρωδάτο κι ελαφρύ. Τα παλαιότερα χρόνια, παρασκευάζονταν με ό,τι...

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ SAMOS SOLERA

Υλικά: 180 γρ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 γρ.  κακάο 225 γρ.  ζάχαρη  1 κουταλάκι σούπας μπέικιν πάουντερ 100 γραμ.  βούτυρο, λιωμένο 50 γραμ.  γάλα 50 γραμ. SAMOS SOLERA 2 αβγά Αλάτι, στη...

ΑΦΡΟΣ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡ 2021: Τα σαμιώτικα κρασιά σε πρώτο πλάνο

Mέσα στη γιορτινή ατμόσφαιρα της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου 2021, η εκδήλωση «Αφρός & Νέκταρ» κατάφερε να προβάλει άριστα τις δύο κορυφαίες κατηγορίες κρασιού, τους προδόρπιους και επιδόρπιους οίνους, που συνδέονται με την αρχή και...