OENORAMA & OENOTELIA: ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ
Τα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου έδωσαν και πάλι το παρόν σε δύο από τις σημαντικότερες εκθέσεις των ελληνικών κρασιών στον κόσμο, αποδεικνύοντας τη διαχρονικότητα της ποιοτικής τους γεύσης αλλά και την καινοτομία των νέων...
Αύξηση τιμής σταφυλιού για το 2022
Ο Συνεταιρισμός, ανακοινώνει βελτίωση τιμής σταφυλιών, για το έτος 2022.
Η τιμή για Εκλεκτά σταφύλια
Έως 530 κιλά / στρ από 0,67 σε 0,70 € / κιλό
Έως 1000 κιλά / στρ από 0,42 σε...
Παραλαβή τιμολογίων για φορολογική χρήση 2021
Ο Ε.Ο.Σ ΣΑΜΟΥ ενημερώνει τους αμπελοκαλλιεργητές, ότι μπορούν να λάβουν τα Τιμολόγιά τους για φορολογική χρήση, για τα χρήματα που εισέπραξαν από τον Συνεταιρισμό το 2021:
Α) Από τα γραφεία του Ε.Ο.Σ ΣΑΜΟΥ στο Μαλαγάρι
Για τα Δ/Δ: Αγίου Kων/νου, Αμπέλου,...
Πρωτοπορεί ο Συνεταιρισμός της Σάμου: «Από την Πυθαγόρειο διατροφή στη σύγχρονη vegan τάση, σε...
Πρωτοπόρησε ο Συνεταιρισμός της Σάμου αναδεικνύοντας στo Gastronomy Forum της Horeca 2022, τη φιλοπεριβαλλοντική σύγχρονη τάση και τη vegan γαστρονομία που έχει ως βάση την Πυθαγόρειο φιλοσοφία, σε συνδυασμό με τους οίνους ελάχιστης οινολογικής...
Έρωτας είναι… ΠΑΒΛΟΒΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΜΕ SAMOS ANTHEMIS
H διακεκριμένη διεθνώς chef Ντίνα Νικολάου, που έχει συνδέσει το όνομά της με τη μεσογειακή διατροφή στην απαιτητική αγορά της Γαλλίας, για την «ημέρα των ερωτευμένων» προτείνει ένα πανάλαφρο και αρωματικό γλύκισμα: Πάβλοβα τριαντάφυλλο,...
Από τη Σάμο στη Ζάκυνθο, μια γουλιά δρόμος…
Από την μια άκρη του Αιγαίου ως τα νησιά του Ιονίου και από την ανατολική πλευρά της χώρας μας ως τη δυτική, μια γουλιά κρασί είναι ο δρόμος!
Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στην Οινική Έκθεση που...
Αρχέγονα Σαμιώτικα εδάφη και εμβληματικοί παραγωγοί: Εσοδεία 2020
Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Σάμου, αναγνωρίζοντας την αξία του μεγάλου οινικού παρελθόντος της Σάμου, της αμπελουργικής μας παράδοσης και της αδιαμφισβήτητης πολιτιστικής παρακαταθήκης, αναδεικνύει την ιστορικότητα του σαμιακού αμπελώνα και θα τιμά κάθε χρόνο ξεχωριστά,...
Μεσογειακός Διαγωνισμός Μαγειρικής με άρωμα… μοσχάτου!
Εκείνους που υπηρετούν με συνέπεια και ταλέντο την υψηλή τέχνη της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής ανέδειξε και φέτος ο 2ος Μεσογειακός Διαγωνισμός (2nd Mediterranean Chef's Competition) τον οποίο διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Λέσχη Αρχιμαγείρων...
Προσφορές για απομάκρυνση μεταλλικών δεξαμενών
Ο Ε.Ο.Σ ΣΑΜΟΥ ζητεί προσφορές ανά κιλό σιδήρου, για την διάλυση και απομάκρυνση μεταλλικών δεξαμενών, οι οποίες βρίσκονται σε κτίριο πίσω από το Σ/Μ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στο Καρλόβασι Σάμου.
Υποβολή προσφορών με έγγραφο ή email...
Καλαμαράκια γεμιστά με πληγούρι, σπετσιέρικο και μοσχάτο σαμιώτικο κρασί
(γράφει ο ex. Chef Ευάγγελος Μπιλιμπάς)
Οι γιορτινές μέρες παραδοσιακά συνδέονται με πληθώρα γεύσεων που αφήνουν, εκτός από τις αναμνήσεις για τις όμορφες στιγμές και μερικά κιλά παραπάνω. Οπότε, μετά την υπερκατανάλωση κρεάτων στα εορταστικά...