Αναμορφώθηκε και ανοίγει το ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ του ΕΟΣ Σάμου.
Ανοίγει και πάλι τις εμβληματικές του θύρες για το κοινό, το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου από τις 20 Μαϊου 2022.
Μετά την ολοκλήρωση εργασιών αναμόρφωσης βασικών δομών του χώρου, το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ...
Ανακοίνωση για ΟΣΔΕ 2022
Ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου οφείλει να ενημερώσει τους παραγωγούς, ότι φέτος άλλαξε η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης και υπάρχουν αρκετές λειτουργικές μεταβολές. Αυτός είναι ο λόγος, που υπάρχει και μια...
Samos Food: Ανακαλύπτουμε τη «γεύση» της Σάμου!
Η οινογαστρονομική διάσταση του τουρισμού στις μέρες μας έχει αποκτήσει σημαντικότατο ρόλο, ο οποίος διαφαίνεται διεθνώς πως θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μέσα στην επόμενη δεκαετία, δίνοντας στον τουρισμό των εμπειριών σαφέστατο προβάδισμα. Για να...
WINE 2 WINE FEST στην ΠΑΤΡΑ – Tα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου έδωσαν δυναμικά...
Μια ξεχωριστή έκθεση κρασιού διοργανώθηκε με τεράστια επιτυχία την Κυριακή 8 Μαϊου 2022 στον υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας χώρο του Οmega Yacht Club, στην Πάτρα.
Οι διοργανωτές, Ανδρέας Τζούδας και Άκης Ξένος που έχουν τιμηθεί...
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ
Την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη Σάμο, να καταγράψουν τις τοπικές παραδόσεις και τα πασχαλινά έθιμα, αλλά και να γνωρίσουν το μοναδικό σαμιακό αμπελώνα με το διεθνώς γνωστό μοσχάτο σταφύλι και τα κρασιά του Συνεταιρισμού...
Τσουρέκι πασχαλινό με αρώματα Σάμου
Μια εύκολη παραδοσιακή συνταγή με μαστίχα, μαχλέπι κι αρώματα από το μοσχάτο κρασί της Σάμου:
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι & λίγο για το ζύμωμα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
225 γρ. πρόβειο βούτυρο
240...
Πασχαλινό «πετιμεζάτο κατσικάκι»
Το ελληνικό Πάσχα είναι η πιο λαμπρή γιορτή. Μια γιορτή για κάθε νοικοκυριό, με χαρές, χορούς, γέλια και φαγοπότι. Τα φαγητά που απλώνονται στο γιορτινό πασχαλινό τραπέζι ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή και εναρμονίζονται...
ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ
Η Ανάσταση κάνει: «βουνά να σηκώνουν οι λαοί στον ώμο τους ...» (Οδ. Ελύτης)
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ στην ελπίδα!
Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου.
Μια μικρή ιστορία σαμιώτικης απόλαυσης, με τον αγαπημένο nomad chef Aνδρέα Λαγό.
Μια ιστορία χωρίς πολλά λόγια...
Ο αγαπημένος στο πανελλήνιο nomad chef Ανδρέας Λαγός, σε στιγμές που απολαμβάνει το κρασί της γενέτειράς του: Το ολοκαίνουριο ροζέ "βaΒελ" του Συνεταιρισμού Σάμου με την αδιαφιλονίκητη γεύση ποιότητας, αρώματα...
Η «μαγειρίτσα» όπως τη μαγειρεύουν στη Σάμο
Με μικρασιατικές καταβολές, η παραδοσιακή μαγειρίτσα, πέρασε στη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας μας. Το βράδυ του Μ. Σαββάτου μοσχομυρίζουν οι γειτονιές της Σάμου καθώς η μαλακτική αυτή σούπα προετοιμάζει το στομάχι, μετά τη νηστεία.
Η...