Σημαντική διάκριση για το Samos Grand Cru
Στην κατηγορία “Small but mighty” ή στα Ελληνικά «Μικρό αλλά δυνατό» κατέταξαν ο Olly Smith, ο Θεόδωρος Κυριακού και η Έφη Τσουρνάβα το Samos...
Συνέντευξη της Μαργαρίτας Ικαρίου στον διευθυντή του ΣΚΑΙ Σταμάτη Μαλέλη για...
Το Μοσχάτο Σάμου του ΕΟΣΣ, ο σαμιακός αμπελώνας, ο ακάματος μόχθος του Σαμιώτη αμπελοκαλλιεργητή και η συμμετοχή των Σαμιακών οίνων στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού...
Νόστιμο: το γευστικό ταξίδι της επιστροφής
Συχνά χρησιμοποιούμε λέξεις στην καθημερινότητά μας για τις οποίες λησμονούμε τη αρχική τους ρίζα και κατά συνέπεια το πραγματικό τους νόημά. Και η ελληνική...
Το κρασί της Σάμου στην κουζίνα της Μαρίας Λόη
Το φως και η ομορφιά της Ναυπάκτου, τα αρώματα και η μοναδική γεύση των σαμιώτικων μοσχάτων κρασιών του ΕΟΣΣ, δημιουργική ελληνική κουζίνα από τους...
NOSTOS 2017 και ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ
Σε έναν νόστο, έναν «γυρισμό», αφιερώνει ένα ολόκληρο έπος ο Όμηρος. Η έκφραση «νοστέω ες πατρίδα γαίαν» αναφερόταν στο θαλασσινό ταξίδι και τα πάθη...
Τα κρασιά του Αιγαίου στην κούπα της Αθήνας
Στην «κούπα» της Αθήνας θα ρέουν την Κυριακή 8 Οκτώβρη «τα κρασιά του Αιγαίου», μεταξύ των οποίων και τα κρασιά της Σάμου, σε μια...
Γνωριμία με τον κόσμο των «Ψηλών Κορφών»
Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο γνωριμίας με τον κόσμο του κρασιού, διοργανώθηκε με επιτυχία από τη Wine Plus στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Met Hotel στη...
SIMON GAULT: Σαμιώτικο κρασί και νοιώθεις… «θεός»
Με τη φράση αυτή, ο εξαιρετικά δημοφιλής celebrity chef και παρουσιαστής Simon Gault ολοκλήρωσε τη γευσιγνωστική του εμπειρία με τα ξηρά, ημίξηρα και γλυκά...
Το σαμιώτικο πατητήρι – Ο «ληνός»
Αυτήν την εποχή τα πατητήρια βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή δράση. Ο χρυσός μούστος ρέει στα «πολύμνια» και ετοιμάζεται για τα βαρέλια. Η πρώτη «βράση»...
ΓΛΥΚΟ «ΜΟΣΧΑΤΟ» ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΕ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΥΣ
Ένα «γλυκό» καλωσόρισμα με μοσχάτο σαμιώτικο κρασί (Samos Vin Doux του ΕΟΣΣ) επιφύλαξε η «Μαρίνα Σάμου» το βράδυ της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου 2017 στους...