ΣΑΜΙΩΤΙΚΑ ΚΑΛΥΒΙΑ

Το σαμιώτικο «καλύβι» (ή αλλιώς, καλύβα) είναι ένα σπιτάκι κτισμένο με πρόχειρα υλικά συνήθως, πού βρίσκεται μέσα σε κάποιο αγρόκτημα και παρέχει προστασία από...

O ΣΑΜΙΑΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΣΤΟ «THE WINES OF GREECE»

Ο αμπελώνας της Σάμου ξεκινά από τις παραθαλάσσιες περιοχές  και σκαρφαλώνει ως τα 900 μέτρα στις ορεινές πλαγιές της «Αμπέλου» και του «Κερκετέα». Αποτελεί...

ΤΑ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ ΣΤΟ ALERT TV

Στην ανερχόμενη τηλεοπτικά και ενδιαφέρουσα τηλεοπτική εκπομπή «KILL BAD FOOD»  όπου ο πολύ γνωστός (από τους «Σπείρα-Σπείρα») performer Χρήστος Μουστάκας παρουσιάζει ότι σχετίζεται με...

Samos Anthemis Cocktail με αγριοκέρασα και σοκολάτα

Το υπέροχα μυρωδάτο Samos Anthemis  του Ε.Ο.Σ Σάμου, ένα εντυπωσιακό γλυκό κρασί με βαθύ πορτοκαλί χρώμα και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού, που μαρτυρούν την...

ΤΟ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΔΙΝΕΙ ΣΤΙΓΜΑ ΣΤΟ «ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ»

Στον υψηλών προδιαγραφών «ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ» συμμετέχει και φέτος ο ΕΟΣ Σάμου προσελκύοντας στο περίπτερο E 27 και στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" το...

ΒΑΡΕΛΑΔΕΣ: Μια τέχνη που χάνεται

«Δούγες» και «φούντια» ή «ταμπάνια», «πύροι» και «κάνουλες». Κομμάτια από ξύλο, τέχνη και γνώση, εξειδίκευση αλλά και μεράκι. «Ψαθί», «τσέρκια» ή «στεφάνια». «Λάντσες», εκείνες...

Οι δρόμοι του σαμιώτικου κρασιού στο Piu Verde Άλσος Παπάγου

Piu: σημαίνει κάτι που είναι περίσσιο, κάτι πλούσιο, με γεύσεις διακριτές. Verde: το υπέροχο πράσινο χρώμα, της ελπίδας αλλά και του σταφυλιού, προτού αυτό...

Ρόφημα ζεστής σοκολάτας με σαμιώτικο κρασί

Yλικά 200 ml γάλα 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50 ml Samos Nectar 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών (κανέλα, γαρίφαλο, αστεροειδή γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο, ροζ πιπέρι) Eκτέλεση Ρίχνουμε...

ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ και ΑΝΘΕΜΙΣ ΣΤΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Σημαντική προώθηση των εκλεκτών σαμιακών οίνων «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και «SAMOS ΑΝΘΕΜΙΣ»  του ΕΟΣ Σάμου επιχειρείται εδώ και καιρό στο νέο ανακαινισμένο κατάστημα DutyFree που βρίσκεται εντός του...

Το διάσημο SAMOS NECTAR 1980 σε δύο από τα καλύτερα εστιατόρια...

Το Samos Nectar εσοδείας 1980 είχε εντυπωσιάσει πριν λίγα χρόνια την Master of Wine Jancis Robinson, όπως και τους λοιπούς Masters of Wine που...