O 85χρονος ΕΟΣ Σαμου και η 100χρονη Anuga

85 χρόνια συνεταιριστικής οινικής παραγωγής στη Σάμο και μακρά ιστορία των σαμιακών οίνων, συνώνυμων της ποιότητας και με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. Ένας αιώνας της διεθνούς...

Γέμισε ξέχειλη την κούπα με σαμιώτικο κρασί!

Πεζούλες ξερολιθιάς και ορεινό ανάγλυφο με τη χαρακτηριστική ονομασία «Άμπελος» για έναν από τους δύο ορεινούς όγκους που δεσπόζουν στην πυκνόφυτη Σάμο. Ένας από...

Διαδραστικό event για τον τρύγο και το σαμιώτικο κρασί

Μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στην παρουσίαση των ελληνικών οίνων μέσα από τον «τρύγο» επιχειρήθηκε με επιτυχία από την «Plan B Trends» στον Κεραμεικό. Στις 25...

Γεύση από… Αθήνα μαζί με σαμιώτικο κρασί

Φθινόπωρο στην Αθήνα και το δεύτερο «Taste of Athens», ένας γαστρονομικός θεσμός που ξεκίνησε από το Λονδίνο και μεταλαμπαδεύτηκε σε αρκετές μητροπόλεις του κόσμου...

DUTY… FOUR ΚΑΙ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ

Τέσσερα από τα εκλεκτά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, το Samos Nectar, το Samos Anthemis, το Samos Vin Doux και οι Ψηλές Κορφές κοσμούν τις...

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ ΑΠΟ 23-27/9

Ενημερώνουμε τους αμπελουργούς μέλη του Συνεταιρισμού, ότι την εβδομάδα από  23/09/2019 έως και 27/09/2019 η παραλαβή σταφυλιών θα συνεχίσει μόνο στο οινοποιείο Καρλοβάσου ως...

Έπαινος Επιχειρηματικότητας «Θαλής ο Μιλήσιος» στον ΕΟΣ Σάμου

Εντυπωσιακή εκδήλωση στα πλαίσια της Δ.Ε.Θ 2019 Με έναν εκ των δύο επαίνων επιχειρηματικότητας «Θαλής ο Μιλήσιος» τιμήθηκε ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός της Σάμου,...

ΤΡΥΓΟΣ 2019

Ο τρυγητός του 2019 στη Σάμο, ξεκίνησε κανονικά, στις 5 Αυγούστου και συνεχίζει σήμερα στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές του νησιού.  Χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς,...

Πρόγραμμα παραλαβής από 16 έως και 21 Σεπτεμβρίου

Ενημερώνουμε τους αμπελουργούς μέλη του Συνεταιρισμού, ότι την εβδομάδα από  16/09/2019 έως και 21/09/2019 η παραλαβή σταφυλιών θα γίνει ως εξής: ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΛΑΓΑΡΙΟΥ Δευτέρα     ...

«Κουρκούτα»: η σαμιώτικη μουσταλευριά

Η παραδοσιακή σαμιώτικη μουσταλευριά, ή «κουρκούτα» όπως τη λέμε στη Σάμο, θεωρείται το ωραιότερο «κέρασμα» στο τέλος της εποχής του τρύγου. Είναι μια απολαυστική κρέμα,...