Ψηλές Κορφές

Όμορφο αρωματικό λευκό από το εκλεκτό Μοσχάτο της Σάμου. Ένα πολύ αγαπητό κρασί που χαρακτηρίζεται από φίνα λουλουδένια αρώματα και όμορφη οξύτητα που δροσίζει....

Samos Φυλλάς

Με ιδιαίτερα λαμπερό, κίτρινο–χρυσαφί χρώμα, το Φυλλάς, από αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας, εκφράζεται με αρώματα στα οποία επικρατούν το αποξηραμένο βερίκοκο και η κομπόστα φρούτων....

Samos Grand Cru

Το πιο γνωστό ανά την υφήλιο Samos, το Grand Cru προέρχεται από επιλεγμένα αμπελοτόπια και είναι ένα κλασικό Vin Doux Naturel. Το χρώμα του...

Samena

Το γνωστό Samena είναι ένα κρασί με ανοιχτόχρωμο κίτρινο, λαμπερό χρώμα και διακριτικά ανθώδη αρώματα, που δεν επισκιάζονται από εκείνα του μοσχάτου. Στο στόμα,...

Samos Nectar

Το Nectar είναι, ίσως το πιο ιστορικό κρασί του ΕΟΣ Σάμου και ένα κρασί το οποίο πολλοί έχουν μιμηθεί, αλλά κανείς δεν έχει κατορθώσει...

Εκκλησιαστικός οίνος

Ο εκκλησιαστικός οίνος είναι το κρασί της μετάληψης. Με βαθύ πορτοκαλί χρώμα και αρώματα κεριού και λιβανιού, ανάλογα της παλαίωσής του, θυμίζει και το...

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και… οινική συμμαχία!

Δεν αρκεί μόνο ένα καλό κρασί με ονομασία προέλευσης. Οι ορεινές και ημιορεινές αναβαθμίδες. Ο μόχθος του αμπελοκαλλιεργητή και το λαχταριστό μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι....

The Sweet Wines of Samos

Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ

Ο συνεταιριστικός θεσμός έχει παγκόσμια εξάπλωση και ποικιλομορφία. Στηρίζεται σε κοινούς κανόνες που αποτελούν καταστάλαγμα της παγκόσμιας εμπειρίας. Φιλοσοφία της δημιουργίας των συνεταιρισμών είναι...

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Sélections...

Τα μοναδικά κρασιά Samos Vin Doux 2015 και Samos Anthemis 2010 τιμήθηκαν και φέτος με ΔΥΟ ακόμη ΧΡΥΣΑ ΒΡΑΒΕΙΑ, διατηρώντας την διεθνή τους αναγνώριση. Τα...

ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Τα φθινοπωρινά βράδια είναι ακόμη ζεστά, με ένα γλυκό αεράκι και το άρωμα ανεμελιάς που ακόμη διαρκεί… Στοιχεία που ταιριάζουν απόλυτα με τα σαμιώτικα...

ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

Στιγμές από τον κόπο και τον αγώνα των αμπελοκαλλιεργητών μα και των εργαζομένων. Εικόνες που άλλαξαν, αλλά δεν ξεχάστηκαν...

AΠΟΨΕΙΣ: Το κρασί ΣΑΜΟΣ στη Γαλλία

(Σ.Σ: Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε το 2002 από τον χημικό Μάριο Κ. Κεντούρη, ωστόσο μέχρι και σήμερα παραμένει εξαιρετικά ενδιαφέρον ως προς τις επισημάνσεις…) Τα...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΩΝ ΟΙΝΩΝ ΕΟΣΣ

Υπέροχες συλλεκτικές φωτογραφίες που θυμίζουν άλλες εποχές… όπως αυτές αποτυπώνονται στις ετικέτες και τα μπουκάλια κρασιών της Ε.Ο.Σ.Σ. Προέρχονται από φωτογραφικές αποτυπώσεις του Νίκου...

ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Τα γεωργικά φάρμακα αποτελούν πολύτιμο εργαλείο του κάθε παραγωγού για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. Η μη τήρηση όμως των βέλτιστων εργασιακών πρακτικών χρήσης είναι...

ΟΔΗΓΙΕΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ για Ωίδιο.

Θεωρείται ως η πλέον καταστροφική μυκητολογική ασθένεια του αμπελιού στη χώρα μας. Προσβάλει τη βλάστηση από τα πρώτα στάδια της έκπτυξης, καθώς και τους...

Ο ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ – ΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΕΝΟΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ο αμπελώνας της Σάμου ξεκινά από τις παραθαλάσσιες περιοχές του Ηραίου και ανεβαίνει ως τον Προφήτη Ηλία της βορινής πλευράς του Κέρκη και στο...

Χταπόδι τηγανιτό με αλιάδα

Συνταγή του Ανδρέα Λαγού ΥΛΙΚΑ(για 6 άτομα)  Για το χταπόδι 1-1 ½ κιλό χταπόδι με χωρισμένα τα πλοκάμια 300 γρ. λευκό κρασί Αλάτι-πιπέρι 1 κ.σ πάπρικα ...