Παράταση στην υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2016 θα έχουν τη δυνατότητα οι αμπελουργοί να υποβάλουν τις δηλώσεις συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2016,...

ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΟΣΣ 2016

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Αγροτικού Συνεταιρισμού  με την επωνυμία «ΕΝΙΑΙΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΑΜΟΥ»   Καταστατικό συντεταγμένο σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4384/2016 (ΦΕΚ τ.Α΄ 78/26.4.2016)« Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής...

«Βοτσαλωτό» χταποδάκι με κους- κους και πιπερόμελο.

Μια ξεχωριστή συνταγή του executive chef Βαγγέλη Μπιλιμπά που μπορεί να εμπλουτίσει γευστικά το εορταστικό μας τραπέζι! Υλικά Ένα μέτριο χταπόδι, σε κομμάτια Ένα φύλλο...

Σελάνα η ψυχή της σελήνης

Δέδυκε μεν α Σελάνα και Πληιάδες, μέσαι δε νύκτες, παρά δ’ έρχεται ώρα, εγώ δε μόνα καθεύδω.(Σαπφώ) Η «Σελάνα» (δωρική) ή «Σελήνη» ήταν η Ελληνική θεά της...

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ

Επιστολή σχετικά με την αποζημίωση ελαιοδέντρων που υπέστησαν ζημία στη Σάμο εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, στάλθηκε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αποστόλου...

Δηλώσεις συγκομιδής σταφυλιών

Έως και 30 Νοεμβρίου 2016 θα πρέπει οι αμπελουργοί  Σάμου και Ικαρίας να υποβάλλουν την  δήλωση συγκομιδής σταφυλιών  οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος...

To… ΟΙΝΟπνευμα των Χριστουγέννων!

Το SAMOS ANTHEMIS  περιλαμβάνεται στη φετινή Χριστουγεννιάτικη προσφορά του WINE SOCIETY, ενός από τους πιο φημισμένους οίκους κρασιών στην ΑΓΓΛΙΑ!! Η συνεργασία του Ενιαίου Αγροτικού...

GRAND CRU 2015 ΓΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ

Γλυκό με κάστανα συνοδευόμενο από Grand Cru εσοδείας 2015 ήταν το επιδόρπιο που γεύτηκε ο Μπαράκ Ομπάμα στο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του...

Μπακαλιάρος πλακί με σταφίδες

(μια υπέροχη όσο και εύκολη συνταγή της Νίκης Μηταρέα) Ο μπακαλιάρος και πιο συγκεκριμένα ο παστός, έχει καταγραφεί, εδώ και πολλά χρόνια, στην λίστα των...

ΕΝΑ ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ξεχωριστές και μυρωδάτες γεύσεις, υπέροχη φρουτώδης αίσθηση, ο ήλιος που κατρακυλά στους ορεινούς αμπελώνες της Σάμου και μια ισορροπημένη γλυκύτητα ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία...

Το Samos Vin Doux περνάει στο μπαρ

Ποτήρια με βαθιά ελληνικότητα –όπως και τα αρώματα του εξαιρετικού κρασιού της Σάμου– τα οποία αξίζει να απολαύσετε με τη μορφή των κοκτέιλ που...

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ «ΓΙΟΡΤΗ» ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

Η παραδοσιακή «γιορτή» προετοιμάζεται ολονυχτίως σήμερα, παραμονή της εορτής των Ταξιαρχών, από τους εργαζόμενους στον Ενιαίο Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου και στο μικρό  αύλιο...

Η Μαργκερίτ Γιουρσενάρ για το Σαμιώτικο κρασί

Η Μαργκερίτ Γιουρσενάρ (Marguerite Yourcenar) υπήρξε μια από τις κορυφαίες λογοτεχνικές μορφές της Γαλλίας του 20ου  αιώνα. Η σημασία της συνεισφοράς της στη λογοτεχνία αναγνωρίστηκε...

ΑΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά» διοργανώθηκαν με επιτυχία στη Σάμο την Παρασκευή και το Σάββατο, 4 και 5 Νοεμβρίου 2016....

Η δροσιά ενός Μικρόρωγου Σαμιώτικου Μοσχάτου

Παγκοσμίως γνωστή για την απαράμιλλη ομορφιά και την ιστορία της, η Σάμος, το νησί που με γέμισε με αναμνήσεις και εικόνες από απέραντους αμπελώνες...

Μια παλιά ετικέτα αφηγείται…

Κάποιες φορές μια παλιά ετικέτα σε συλλεκτική φιάλη, μπορεί να αποτυπώνει μέσα σε λίγες γραμμές στοιχεία ιστορικής διαδρομής μα και όλη τη φιλοσοφία των...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 στις 7 το απόγευμα και στο Μουσείο Οίνου της ΕΟΣΣ στο Μαλαγάρι Σάμου,  η  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής...

Σαλιγκάρια με Samaina, δεντρολίβανο και αρωματική σάλτσα ντομάτας

Συνταγή του executive chef Βαγγέλη Μπιλιμπά Υλικά: Ένα κιλό σαλιγκάρια. Ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο Δυο τομάτες  τριμμένες 200 ml Samaina Ένα κλαδάκι δεντρολίβανο Ένα φύλλο δάφνης Ένα ματσάκι τρυφερές κορυφές σταφυλίνακα Ένα ματσάκι ...

Samos Anthemis: ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 278!

Στην κορυφή της βαθμολογίας βρέθηκε για μια ακόμη φορά το Samos Anthemis, κατά τη διάρκεια του 8ου Διαγωνισμού Οίνου της ENOEXPO 2016, που έλαβε...

Βασίλης Κουρτάκης: Στόχος του αύριο η ενίσχυση των εξαγωγών

Η οικογένεια Κουρτάκη έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κρασιού. Η συνεργασία της εταιρίας «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε» με τον Ενιαίο...