Χταπόδι με γλυκό σαμιώτικο κρασί και δεντρολίβανο
Υλικά (για 4 άτομα)
Για το χταπόδι
1 χταπόδι
2 φύλλα δάφνης
4 κόκκοι μπαχάρι
6 κόκκοι πιπέρι
1 ποτήρι ξίδι
1/2 μπουκάλι κρασί Samos Vin Doux
Για τη σάλτσα
1/2 μπουκάλι κρασί...
Πανακότα από βουβαλίσιο γάλα και σως από γλυκό Σαμιώτικο κρασί
ΥΛΙΚΑ για 4-5 μερίδες
Για την πανακότα-κρέμα:
600 γρ. βουβαλίσιο γάλα (3,5% λιπαρά)
60 γρ.ζάχαρη
1 κλωναράκι βανίλιας
10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
Για τη σως:
...
Μια βουτιά στον απολαυστικό κόσμο των Samos Vin Doux...
Καλοκαιρινή διάθεση, όρεξη για εξερευνήσεις, βραδιές με θαλασσινό αγέρι και τη συντροφιά μας κάνουν απολαυστική και κεφάτη μια σειρά από κοκτέιλς με το εξαιρετικό...
24 ώρες στη Σάμο 24 ώρες στο Συνεταιρισμό
Μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν την Ελλάδα και τις μικρές ή μεγάλες ομορφιές της. Ένα δημοσιογραφικό και τηλεοπτικό team που σέβεται τον τηλεθεατή και...
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ DECANTER: 4 Σαμιώτικα κρασιά κοντά στο «100»!
Το να διεκδικεί ένα κρασί τη δική του περίοπτη θέση ανάμεσα σε δεκαεπτά χιλιάδες(!) ετικέτες, είναι σίγουρα μια μεγάλη υπόθεση. Πολλώ δε μάλλον, να...
KΑΒΟΥΡΙ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΤΟ AEGEAN BREEZE ΗΜΙΞΗΡΟ ΣΑΜΟΥ
ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό καβούρι Βρετάνης
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 σκελ. σκόρδο
6 ντομάτες
½ κ.σ. κόκκους κόκκινο πιπέρι
1 πιπεριά τσίλι
2 φλ....
Σαμιώτικα μαγειρέματα και κοκτέιλς στην «Ελλάδος Γεύση»
(ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 19-21 Μαΐου)
Μια ολόκληρη παραδοσιακή Ελληνική γειτονιά σκηνογραφείται στην κεντρική αίθουσα του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου στα πλαίσια της έκθεσης «Ελλάδος Γεύση» και...
ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΜΙΩΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ στο Διεθνή διαγωνισμό Mondial...
2 ΑΚΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΜΙΩΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ
στο Διεθνή διαγωνισμό Mondial de Bruxelles
320 δημοσιογράφοι, οινολόγοι, sommelier και γευσιγνώστες από όλο τον κόσμο δοκιμάζοντας και αξιολογώντας...
24 ΩΡΕΣ… ΣΤΟΝ ΕΟΣΣ ΣΑΜΟΥ
Οι ομορφιές της Σάμου, το γεωπολιτικό της προφίλ, η μακραίωνη ιστορία της αλλά και οι πολυποίκιλες πολιτιστικές της αναφορές, οι λεπτές αποχρώσεις της καθημερινής...
ΕΛΛΑΔΑ*ΓΙΟΡΤΗ*ΓΕΥΣΕΙΣ και ΟΙΝΟΙ ΕΟΣΣ
Από 5 ως και 7 Μαΐου2017 στο Γκάζι
Τρεις λέξεις με ιδιαίτερη σημασία: Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις. Ένας συνδυασμός που απεικονίζει τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις σε...
Το Σαμιώτικο κρασί στο νησί της Μεγαλόχαρης
Μιλά στη γλώσσα της θρησκείας μας. Υπογραμμίζει τη στιγμή που προσερχόμαστε ευλαβικά να μεταλάβουμε το σώμα και το αίμα του Κυρίου. Συνδέεται άρρηκτα με...
Πρωτομαγιά με «αγέρι» και gourmet γεύσεις
Έμπνευση για «Τσιπούρα με μπρινουάζ λαχανικών» από τoν executive chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Βαγγέλη Μπιλιμπά.
Ένα δροσερό Αιγαιοπελαγίτικο αγέρι φυσά από τη Σάμο και...
ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΑΜΟΥ (Samos Vin Doux...
Υλικα
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 ml γλυκό κρασί Σάμου
200 γρ. σαβαγιάρ
300 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι (ή άλλο...
Ταξίδι στο όνειρο… με σαμιώτικα κρασιά!
Στην επίσημη υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου Nefeli της Celestyal Cruises που διοργάνωσε με επιτυχία το Επιμελητήριο Σάμου με τη στήριξη της Αντιπεριφέρειας Σάμου το μεσημέρι...
Ατομικά κέικ με ανθότυρο και σαμιώτικο κρασί
Ένα είδος ψημένου cheesecake αλλά με ελληνικά υλικά και σταφίδες!
Συστατικά:
750 γρ. ανθότυρο
80 γρ. σταφίδες
80 γρ. σαμιώτικο κρασί
6 αυγά
60 γρ. κορν-φλάουερ
260 γρ. καστανή ζάχαρη
Οδηγίες:
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε...
Ο χαμένος μύθος του Αισώπου βρέθηκε… στη Σάμο!
Δύο παιδιά που πηγαίνουν στη Σάμο με τους γονείς τους για διακοπές. Θεωρούν πως θα είναι μια περίοδος βαρετή, μέχρι που… με ξεναγό το...
O ΕΟΣ Σάμου «άνθισε» στα πλαίσια του Let’s do it
Ένα κτίριο του 19ου αιώνα που στεγάζει όλη την ιστορική και κοινωνικοπολιτιστική διαδρομή του σαμιώτικου κρασιού. Βαρέλια παλιά, με την πατίνα του χρόνου και...
Οι ανάγκες των αμπελώνων στην έναρξη της βλαστικής περιόδου.
Καθοριστικό ρόλο για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών έχει το κλίμα και το έδαφος της περιοχής. Αυτά σε συνδυασμό με τις κατάλληλες καλλιεργητικές φροντίδες εξασφαλίζουν...
«Aκαδημία Μεταξά» στις ορεινές αναβαθμίδες και τη φρουτώδη ανάσα της Σάμου.
Ο έναστρος ουρανός της Σάμου ένα ανοιξιάτικο βράδυ όπως τον ατενίζει ο καλλιεργητής στον ορεινό του αμπελώνα. Το άρωμα του μικρόρωγου μοσχάτου και τα...
Διαχείριση ζιζανίων και φυτοπροστασία στα πλαίσια της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης
Στα πλαίσια του προγράμματος Οργανώσεων Ελαιοκομικών Φορέων που υλοποιούνται με χρηματοδότηση από τον Καν (ΕΕ) 611/2014, σας καλούμε στην εσπερίδα εκπαίδευσης που αφορά την...