ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΧΙΤΟ ΣΤΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ
Η καλοκαιρινή διάθεση στη Σάμο «παρατείνεται» και το Σεπτέμβρη! Οι απολαυστικές βραδιές με το απαλό θαλασσινό αγέρι και τις φιλικές μας συντροφιές γίνονται πιο...
Το χωράφι του παραγωγού, όπλο (και) του τουρισμού!
Αναμφισβήτητα, ο πλέον σημαντικός κλάδος στη χώρα μας στην παρούσα φάση είναι ο τουρισμός. Συνεισφέροντας άμεσα το 7,5% του ΑΕΠ της χώρας το 2016,...
Οι δουλειές του «πατηριού»
Απόσπασμα από το ανέκδοτο βιβλίο του Γιάννη Δ. Κόκκα: Η ζωή στο χωριό και οι ασχολίες των κατοίκων της Λέκκας (χρονική περίοδος 1935-1953)
Τα σταφύλια...
Γιορτές Σαμιώτικου Κρασιού στην Πόλη της Σάμου
26 & 27 Αυγούστου 2017
Το ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΑΜΟΥ έχει για μια ακόμη φορά την τιμητική του, μέσα από το διήμερο των «Γιορτών Σαμιώτικου Κρασιού» που...
ΣΑΜΟΣ: ΒΡΑΔΙΑ COCKTAILS αλά… MASTER CHEF
Cocktail με gel από κόκκινα φρούτα και Samos Vin Doux, αρωματισμένο με elderflower, τζιν και γαρνιτούρα από σιρόπι τριαντάφυλλο, βατόμουρο και πέρλες καραμέλας pon...
Σαμιώτικη μουσταλευριά
Η σεφ Σιμόνη Καφίρη, μας δίνει τη δική της συνταγή για μουσταλευριά την οποία ονομάζει "κέρασμα του τρύγου" αφού γίνεται με το μούστο από τα...
Λάμπρος Βακιάρος: LΕΤ’ SHAKE IT, CHEF!
Επέστρεψε στη γενέτειρά του και «γεύτηκε» τις ευχές όλων των Σαμίων, αμέσως μετά την αναγόρευσή του σε Master Chef 2017. Λατρεύει να μαγειρεύει και...
ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ ΚΑΙ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ
«…η καρδιά μου είναι τώρα ένα φαρδύ χωματένιο τσουκάλι/ που μπήκε πολλές φορές στη φωτιά/που μαγέρεψε χιλιάδες φορές για τους φτωχούς/για τους ξωμάχους, για...
ΣΑΜΟΣ: «…φέρει και ορνίθων γάλα…»
Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, η Σάμος αναδείχθηκε «πολίων πασέων πρώτη, Ελληνίδων και βαρβάρων», ενώ η φράση που ακόμη και σήμερα χρησιμοποιείται για να δηλώσει...
Σαλάτα με σπανάκι και dressing σαμιώτικου κρασιού
Όταν ο Ηλίας Μαμαλάκης μπαίνει στην κουζίνα, οι γεύσεις... υποκλίνονται. Ένα υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο με σπανάκι, σουσάμι, φράουλες, πορτοκάλι και την εξαίσια φρεσκάδα που...
Ριζότο με γαρίδες, τοματίνια, φέτα και «Ψηλές Κορφές»
από τον ταλαντούχο chef Αλέξανδρο Παπανδρέου, όπως το παρουσίασε live στο 1ο Food Fest που πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο (14-16 Ιουλίου 2017)
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος...
LESVOS FOOD FESTIVAL
Βeach party με κιθάρες και σαμιώτικο κρασί
Γαστρονομικές εμπνεύσεις από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
Είναι νέος, ταλαντούχος, σεμνός και εξαιρετικά καταρτισμένος. Αγαπά τη δημιουργική γαστρονομία και τα...
14 χρόνια “ροκιές” στο Ηραίον με σαμιώτικο κρασί
Ξεκίνησε σα στοίχημα από μια παρέα «ψαγμένων» νέων ανθρώπων που αποφάσισαν πως τα αγαπημένα ακούσματα των νέων, μπορούσαν να φιλοξενηθούν στο νησί του Πυθαγόρα,...
ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ: ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Ο τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή της Σάμου σε ένα τριήμερο γεμάτο παράδοση, οινογνωσία και γαστρονομία. Το Λευκό Μοσχάτο Σάμου, η εκπληκτική αυτή ποικιλία...
Master Class στο Μόντρεαλ για τα κρασιά του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ
Τις φρουτώδεις γεύσεις και τα εκπληκτικά αρώματα των κρασιών του ΕΟΣ Σάμου παρουσίασε με ξεχωριστό τρόπο ο διακεκριμένος sommelier Nick Hamilton, κατά τη διάρκεια...
Δύο ΜΕΓΑΛΑ ΧΡΥΣΑ στο διαγωνισμό MONDIAL DES VINS EXTREMES
ΔΥΟ «Μεγάλα Χρυσά» βραβεία απέσπασε ο ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ στο διαγωνισμό Mondial des Vins Extrȇmes 2017, σκαρφαλώνοντας στις κορυφές της διεθνούς κατάταξης κρασιών που προέρχονται...
Σαμιώτης ο νέος «Μaster Chef»
Καμαρώνει η Σάμος για την ανάδειξη του Λάμπρου Βακιάρου ως «Master Chef» στον αντίστοιχο τηλεοπτικό διαγωνισμό, τον οποίο παρακολουθούσε με ενδιαφέρον το κοινό. Παρότι...
Ρώγα τη ρώγα, σφίγγει το σταφύλι…
Μια εξαιρετική παρουσίαση του Σαμιακού Αμπελώνα αλλά και των στοιχείων που προσδιορίζουν το Σαμιώτικο Μοσχάτο και την ιστορική του διαδρομή καθώς και την πορεία...
Βραδιά Samos Vin Doux Cocktails στην Αλεξανδρούπολη
Παρασκευή 28/7 από 22:30 στο «ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ»
Μια σειρά από cocktails με βάση το εξαιρετικό μοσχάτο κρασί Samos Vin Doux θα παρουσιαστούν στην πανέμορφη Αλεξανδρούπολη, το...
Νίκη Μηταρέα, «πρέσβειρα» της Σάμου
Νίκη Μηταρέα, πολυβραβευμένη συγγραφέας και δημοσιογράφος, εξειδικευμένη σε θέματα γαστρονομίας και οινογευσίας. Ήρθε στη Σάμο ως επίτιμη γευσιγνώστρια του 3ου Φεστιβάλ 2017 και...