Τα κρασιά του Αιγαίου στην κούπα της Αθήνας
Στην «κούπα» της Αθήνας θα ρέουν την Κυριακή 8 Οκτώβρη «τα κρασιά του Αιγαίου», μεταξύ των οποίων και τα κρασιά της Σάμου, σε μια...
Γνωριμία με τον κόσμο των «Ψηλών Κορφών»
Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο γνωριμίας με τον κόσμο του κρασιού, διοργανώθηκε με επιτυχία από τη Wine Plus στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Met Hotel στη...
SIMON GAULT: Σαμιώτικο κρασί και νοιώθεις… «θεός»
Με τη φράση αυτή, ο εξαιρετικά δημοφιλής celebrity chef και παρουσιαστής Simon Gault ολοκλήρωσε τη γευσιγνωστική του εμπειρία με τα ξηρά, ημίξηρα και γλυκά...
Το σαμιώτικο πατητήρι – Ο «ληνός»
Αυτήν την εποχή τα πατητήρια βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή δράση. Ο χρυσός μούστος ρέει στα «πολύμνια» και ετοιμάζεται για τα βαρέλια. Η πρώτη «βράση»...
ΓΛΥΚΟ «ΜΟΣΧΑΤΟ» ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΕ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΥΣ
Ένα «γλυκό» καλωσόρισμα με μοσχάτο σαμιώτικο κρασί (Samos Vin Doux του ΕΟΣΣ) επιφύλαξε η «Μαρίνα Σάμου» το βράδυ της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου 2017 στους...
ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ σε ΜΑΚΡΟΝ: Merci, monsieur le President
Ένας ακόμη ηγέτης κράτους, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Eμμανουέλ Μακρόν, γεύτηκε το ευχάριστα δροσερό και διακριτικά γλυκό κρασί του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού...
ΤΡΥΓΗΤΟΣ 2017
Ο τρυγητός του 2017 στη Σάμο, ξεκίνησε τις πρώτες μέρες του Αυγούστου και συνεχίζει σήμερα στις ορεινές περιοχές του νησιού.
Χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς, η...
Τσελεμεντές και Σαμιώτικο κρασί
Έντεκα χρόνια γευστικών ταξιδεμάτων στο πανέμορφο Κυκλαδονήσι της Σίφνου με την επιτυχημένη «συνταγή» της παράδοσης να δίνει σαφές προβάδισμα στα τοπικά προϊόντα και την...
ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΧΙΤΟ ΣΤΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ
Η καλοκαιρινή διάθεση στη Σάμο «παρατείνεται» και το Σεπτέμβρη! Οι απολαυστικές βραδιές με το απαλό θαλασσινό αγέρι και τις φιλικές μας συντροφιές γίνονται πιο...
Το χωράφι του παραγωγού, όπλο (και) του τουρισμού!
Αναμφισβήτητα, ο πλέον σημαντικός κλάδος στη χώρα μας στην παρούσα φάση είναι ο τουρισμός. Συνεισφέροντας άμεσα το 7,5% του ΑΕΠ της χώρας το 2016,...
Οι δουλειές του «πατηριού»
Απόσπασμα από το ανέκδοτο βιβλίο του Γιάννη Δ. Κόκκα: Η ζωή στο χωριό και οι ασχολίες των κατοίκων της Λέκκας (χρονική περίοδος 1935-1953)
Τα σταφύλια...
Γιορτές Σαμιώτικου Κρασιού στην Πόλη της Σάμου
26 & 27 Αυγούστου 2017
Το ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΑΜΟΥ έχει για μια ακόμη φορά την τιμητική του, μέσα από το διήμερο των «Γιορτών Σαμιώτικου Κρασιού» που...
ΣΑΜΟΣ: ΒΡΑΔΙΑ COCKTAILS αλά… MASTER CHEF
Cocktail με gel από κόκκινα φρούτα και Samos Vin Doux, αρωματισμένο με elderflower, τζιν και γαρνιτούρα από σιρόπι τριαντάφυλλο, βατόμουρο και πέρλες καραμέλας pon...
Σαμιώτικη μουσταλευριά
Η σεφ Σιμόνη Καφίρη, μας δίνει τη δική της συνταγή για μουσταλευριά την οποία ονομάζει "κέρασμα του τρύγου" αφού γίνεται με το μούστο από τα...
Λάμπρος Βακιάρος: LΕΤ’ SHAKE IT, CHEF!
Επέστρεψε στη γενέτειρά του και «γεύτηκε» τις ευχές όλων των Σαμίων, αμέσως μετά την αναγόρευσή του σε Master Chef 2017. Λατρεύει να μαγειρεύει και...
ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ ΚΑΙ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ
«…η καρδιά μου είναι τώρα ένα φαρδύ χωματένιο τσουκάλι/ που μπήκε πολλές φορές στη φωτιά/που μαγέρεψε χιλιάδες φορές για τους φτωχούς/για τους ξωμάχους, για...
ΣΑΜΟΣ: «…φέρει και ορνίθων γάλα…»
Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, η Σάμος αναδείχθηκε «πολίων πασέων πρώτη, Ελληνίδων και βαρβάρων», ενώ η φράση που ακόμη και σήμερα χρησιμοποιείται για να δηλώσει...
Σαλάτα με σπανάκι και dressing σαμιώτικου κρασιού
Όταν ο Ηλίας Μαμαλάκης μπαίνει στην κουζίνα, οι γεύσεις... υποκλίνονται. Ένα υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο με σπανάκι, σουσάμι, φράουλες, πορτοκάλι και την εξαίσια φρεσκάδα που...
Ριζότο με γαρίδες, τοματίνια, φέτα και «Ψηλές Κορφές»
από τον ταλαντούχο chef Αλέξανδρο Παπανδρέου, όπως το παρουσίασε live στο 1ο Food Fest που πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο (14-16 Ιουλίου 2017)
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος...
LESVOS FOOD FESTIVAL
Βeach party με κιθάρες και σαμιώτικο κρασί
Γαστρονομικές εμπνεύσεις από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
Είναι νέος, ταλαντούχος, σεμνός και εξαιρετικά καταρτισμένος. Αγαπά τη δημιουργική γαστρονομία και τα...