Oι συνταγές ζυμαρικών απογειώνονται με σαμιώτικο κρασί

Γευστικές δημιουργίες με ζυμαρικά και σαμιώτικο κρασί του ΕΟΣΣ από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου. Λαχταριστά ζυμαρικά παντρεύονται με πεντανόστιμες σπιτικές σάλτσες, οι οποίες έχουν αναδεικνύουν...

Σημαντική διάκριση για το Samos Grand Cru

Στην κατηγορία “Small but mighty” ή στα Ελληνικά «Μικρό αλλά δυνατό» κατέταξαν ο Olly Smith, ο Θεόδωρος Κυριακού και η Έφη Τσουρνάβα  το Samos...

Συνέντευξη της Μαργαρίτας Ικαρίου στον διευθυντή του ΣΚΑΙ Σταμάτη Μαλέλη για...

Το Μοσχάτο Σάμου του ΕΟΣΣ, ο σαμιακός αμπελώνας, ο ακάματος μόχθος του Σαμιώτη αμπελοκαλλιεργητή και η συμμετοχή των Σαμιακών οίνων στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού...

Νόστιμο: το γευστικό ταξίδι της επιστροφής

Συχνά χρησιμοποιούμε λέξεις στην καθημερινότητά μας για τις οποίες λησμονούμε τη αρχική τους ρίζα και κατά συνέπεια το πραγματικό τους νόημά. Και η ελληνική...

Το κρασί της Σάμου στην κουζίνα της Μαρίας Λόη

Το φως και η ομορφιά της Ναυπάκτου, τα αρώματα και η μοναδική γεύση των σαμιώτικων μοσχάτων κρασιών του ΕΟΣΣ, δημιουργική ελληνική κουζίνα από τους...

NOSTOS 2017 και ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ

Σε έναν νόστο, έναν «γυρισμό», αφιερώνει ένα ολόκληρο έπος ο Όμηρος. Η έκφραση «νοστέω ες πατρίδα γαίαν» αναφερόταν στο θαλασσινό ταξίδι και τα πάθη...

Τα κρασιά του Αιγαίου στην κούπα της Αθήνας

Στην «κούπα» της Αθήνας θα ρέουν την Κυριακή 8 Οκτώβρη «τα κρασιά του Αιγαίου», μεταξύ των οποίων και τα κρασιά της Σάμου, σε μια...

Γνωριμία με τον κόσμο των «Ψηλών Κορφών»

Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο γνωριμίας με τον κόσμο του κρασιού, διοργανώθηκε με επιτυχία από τη Wine Plus στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Met Hotel  στη...

SIMON GAULT: Σαμιώτικο κρασί και νοιώθεις… «θεός»

Με τη φράση αυτή, ο εξαιρετικά δημοφιλής celebrity chef και παρουσιαστής Simon Gault ολοκλήρωσε τη γευσιγνωστική του εμπειρία  με τα ξηρά, ημίξηρα και γλυκά...

Το σαμιώτικο πατητήρι – Ο «ληνός»

Αυτήν την εποχή  τα πατητήρια βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή δράση. Ο χρυσός μούστος ρέει στα «πολύμνια» και ετοιμάζεται για τα βαρέλια. Η πρώτη «βράση»...

ΓΛΥΚΟ «ΜΟΣΧΑΤΟ» ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΕ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΥΣ

Ένα «γλυκό» καλωσόρισμα  με μοσχάτο σαμιώτικο κρασί (Samos Vin Doux του ΕΟΣΣ) επιφύλαξε η «Μαρίνα Σάμου» το βράδυ της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου 2017 στους...

ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ σε ΜΑΚΡΟΝ: Merci, monsieur le President

Ένας ακόμη ηγέτης κράτους, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Eμμανουέλ Μακρόν, γεύτηκε το ευχάριστα δροσερό και διακριτικά γλυκό κρασί του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού...

ΤΡΥΓΗΤΟΣ 2017

Ο τρυγητός του 2017 στη Σάμο, ξεκίνησε τις πρώτες μέρες του Αυγούστου και συνεχίζει σήμερα στις ορεινές περιοχές του νησιού. Χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς, η...

Τσελεμεντές και Σαμιώτικο κρασί

Έντεκα χρόνια γευστικών ταξιδεμάτων στο πανέμορφο Κυκλαδονήσι της Σίφνου με την επιτυχημένη «συνταγή» της παράδοσης να δίνει σαφές προβάδισμα στα τοπικά προϊόντα και την...

ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΧΙΤΟ ΣΤΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ

Η καλοκαιρινή διάθεση στη Σάμο «παρατείνεται» και το Σεπτέμβρη! Οι απολαυστικές βραδιές με το απαλό θαλασσινό αγέρι και τις φιλικές μας συντροφιές γίνονται πιο...

Το χωράφι του παραγωγού, όπλο (και) του τουρισμού!

Αναμφισβήτητα, ο πλέον σημαντικός κλάδος στη χώρα μας στην παρούσα φάση είναι ο τουρισμός. Συνεισφέροντας άμεσα το 7,5% του ΑΕΠ της χώρας το 2016,...

Οι δουλειές του «πατηριού»

Απόσπασμα από το ανέκδοτο βιβλίο του Γιάννη Δ. Κόκκα: Η ζωή στο χωριό και οι ασχολίες των κατοίκων της Λέκκας (χρονική περίοδος 1935-1953) Τα σταφύλια...

Γιορτές Σαμιώτικου Κρασιού στην Πόλη της Σάμου

26 & 27 Αυγούστου 2017 Το ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΑΜΟΥ έχει για μια ακόμη φορά την τιμητική του, μέσα από το διήμερο των «Γιορτών Σαμιώτικου Κρασιού» που...

ΣΑΜΟΣ: ΒΡΑΔΙΑ COCKTAILS αλά… MASTER CHEF

Cocktail με gel από κόκκινα φρούτα και Samos Vin Doux, αρωματισμένο με elderflower, τζιν και γαρνιτούρα από σιρόπι τριαντάφυλλο, βατόμουρο και πέρλες καραμέλας pon...

Σαμιώτικη μουσταλευριά

Η σεφ Σιμόνη Καφίρη, μας δίνει τη δική της συνταγή για μουσταλευριά την οποία ονομάζει "κέρασμα του τρύγου" αφού γίνεται με το μούστο από τα...