ΤΟ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΔΙΝΕΙ ΣΤΙΓΜΑ ΣΤΟ «ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ»
Στον υψηλών προδιαγραφών «ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ» συμμετέχει και φέτος ο ΕΟΣ Σάμου προσελκύοντας στο περίπτερο E 27 και στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" το...
ΒΑΡΕΛΑΔΕΣ: Μια τέχνη που χάνεται
«Δούγες» και «φούντια» ή «ταμπάνια», «πύροι» και «κάνουλες». Κομμάτια από ξύλο, τέχνη και γνώση, εξειδίκευση αλλά και μεράκι. «Ψαθί», «τσέρκια» ή «στεφάνια». «Λάντσες», εκείνες...
Οι δρόμοι του σαμιώτικου κρασιού στο Piu Verde Άλσος Παπάγου
Piu: σημαίνει κάτι που είναι περίσσιο, κάτι πλούσιο, με γεύσεις διακριτές.
Verde: το υπέροχο πράσινο χρώμα, της ελπίδας αλλά και του σταφυλιού, προτού αυτό...
Ρόφημα ζεστής σοκολάτας με σαμιώτικο κρασί
Yλικά
200 ml γάλα
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 ml Samos Nectar
1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών (κανέλα, γαρίφαλο, αστεροειδή γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο, ροζ πιπέρι)
Eκτέλεση
Ρίχνουμε...
ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ και ΑΝΘΕΜΙΣ ΣΤΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Σημαντική προώθηση των εκλεκτών σαμιακών οίνων «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και «SAMOS ΑΝΘΕΜΙΣ» του ΕΟΣ Σάμου επιχειρείται εδώ και καιρό στο νέο ανακαινισμένο κατάστημα DutyFree που βρίσκεται εντός του...
Το διάσημο SAMOS NECTAR 1980 σε δύο από τα καλύτερα εστιατόρια...
Το Samos Nectar εσοδείας 1980 είχε εντυπωσιάσει πριν λίγα χρόνια την Master of Wine Jancis Robinson, όπως και τους λοιπούς Masters of Wine που...
Oι συνταγές ζυμαρικών απογειώνονται με σαμιώτικο κρασί
Γευστικές δημιουργίες με ζυμαρικά και σαμιώτικο κρασί του ΕΟΣΣ από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.
Λαχταριστά ζυμαρικά παντρεύονται με πεντανόστιμες σπιτικές σάλτσες, οι οποίες έχουν αναδεικνύουν...
Σημαντική διάκριση για το Samos Grand Cru
Στην κατηγορία “Small but mighty” ή στα Ελληνικά «Μικρό αλλά δυνατό» κατέταξαν ο Olly Smith, ο Θεόδωρος Κυριακού και η Έφη Τσουρνάβα το Samos...
Συνέντευξη της Μαργαρίτας Ικαρίου στον διευθυντή του ΣΚΑΙ Σταμάτη Μαλέλη για...
Το Μοσχάτο Σάμου του ΕΟΣΣ, ο σαμιακός αμπελώνας, ο ακάματος μόχθος του Σαμιώτη αμπελοκαλλιεργητή και η συμμετοχή των Σαμιακών οίνων στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού...
Νόστιμο: το γευστικό ταξίδι της επιστροφής
Συχνά χρησιμοποιούμε λέξεις στην καθημερινότητά μας για τις οποίες λησμονούμε τη αρχική τους ρίζα και κατά συνέπεια το πραγματικό τους νόημά. Και η ελληνική...
Το κρασί της Σάμου στην κουζίνα της Μαρίας Λόη
Το φως και η ομορφιά της Ναυπάκτου, τα αρώματα και η μοναδική γεύση των σαμιώτικων μοσχάτων κρασιών του ΕΟΣΣ, δημιουργική ελληνική κουζίνα από τους...
NOSTOS 2017 και ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ
Σε έναν νόστο, έναν «γυρισμό», αφιερώνει ένα ολόκληρο έπος ο Όμηρος. Η έκφραση «νοστέω ες πατρίδα γαίαν» αναφερόταν στο θαλασσινό ταξίδι και τα πάθη...
Τα κρασιά του Αιγαίου στην κούπα της Αθήνας
Στην «κούπα» της Αθήνας θα ρέουν την Κυριακή 8 Οκτώβρη «τα κρασιά του Αιγαίου», μεταξύ των οποίων και τα κρασιά της Σάμου, σε μια...
Γνωριμία με τον κόσμο των «Ψηλών Κορφών»
Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο γνωριμίας με τον κόσμο του κρασιού, διοργανώθηκε με επιτυχία από τη Wine Plus στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Met Hotel στη...
SIMON GAULT: Σαμιώτικο κρασί και νοιώθεις… «θεός»
Με τη φράση αυτή, ο εξαιρετικά δημοφιλής celebrity chef και παρουσιαστής Simon Gault ολοκλήρωσε τη γευσιγνωστική του εμπειρία με τα ξηρά, ημίξηρα και γλυκά...
Το σαμιώτικο πατητήρι – Ο «ληνός»
Αυτήν την εποχή τα πατητήρια βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή δράση. Ο χρυσός μούστος ρέει στα «πολύμνια» και ετοιμάζεται για τα βαρέλια. Η πρώτη «βράση»...
ΓΛΥΚΟ «ΜΟΣΧΑΤΟ» ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΕ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΥΣ
Ένα «γλυκό» καλωσόρισμα με μοσχάτο σαμιώτικο κρασί (Samos Vin Doux του ΕΟΣΣ) επιφύλαξε η «Μαρίνα Σάμου» το βράδυ της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου 2017 στους...
ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ σε ΜΑΚΡΟΝ: Merci, monsieur le President
Ένας ακόμη ηγέτης κράτους, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Eμμανουέλ Μακρόν, γεύτηκε το ευχάριστα δροσερό και διακριτικά γλυκό κρασί του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού...
ΤΡΥΓΗΤΟΣ 2017
Ο τρυγητός του 2017 στη Σάμο, ξεκίνησε τις πρώτες μέρες του Αυγούστου και συνεχίζει σήμερα στις ορεινές περιοχές του νησιού.
Χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς, η...
Τσελεμεντές και Σαμιώτικο κρασί
Έντεκα χρόνια γευστικών ταξιδεμάτων στο πανέμορφο Κυκλαδονήσι της Σίφνου με την επιτυχημένη «συνταγή» της παράδοσης να δίνει σαφές προβάδισμα στα τοπικά προϊόντα και την...