ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Ο Ε.Ο.Σ ΣΑΜΟΥ προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει προτάσεις για αγορά, ενοικίαση ή άλλη πρόταση αξιοποίησης των παρακάτω ακινήτων του: Αγροτική αποθήκη εντός οικισμού...

Σημαντική βράβευση του ΕΟΣ Σάμου από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Για τη συνεισφορά του στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική διαδρομή του τόπου, αλλά και την προσφορά του στο ελληνικό κρασί τιμήθηκε ο  Ενιαίος Οινοποιητικός...

ΣΑΜΙΩΤΙΚΑ ΚΑΛΥΒΙΑ

Το σαμιώτικο «καλύβι» (ή αλλιώς, καλύβα) είναι ένα σπιτάκι κτισμένο με πρόχειρα υλικά συνήθως, πού βρίσκεται μέσα σε κάποιο αγρόκτημα και παρέχει προστασία από...

O ΣΑΜΙΑΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΣΤΟ «THE WINES OF GREECE»

Ο αμπελώνας της Σάμου ξεκινά από τις παραθαλάσσιες περιοχές  και σκαρφαλώνει ως τα 900 μέτρα στις ορεινές πλαγιές της «Αμπέλου» και του «Κερκετέα». Αποτελεί...

ΤΑ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ ΣΤΟ ALERT TV

Στην ανερχόμενη τηλεοπτικά και ενδιαφέρουσα τηλεοπτική εκπομπή «KILL BAD FOOD»  όπου ο πολύ γνωστός (από τους «Σπείρα-Σπείρα») performer Χρήστος Μουστάκας παρουσιάζει ότι σχετίζεται με...

Samos Anthemis Cocktail με αγριοκέρασα και σοκολάτα

Το υπέροχα μυρωδάτο Samos Anthemis  του Ε.Ο.Σ Σάμου, ένα εντυπωσιακό γλυκό κρασί με βαθύ πορτοκαλί χρώμα και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού, που μαρτυρούν την...

ΤΟ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΔΙΝΕΙ ΣΤΙΓΜΑ ΣΤΟ «ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ»

Στον υψηλών προδιαγραφών «ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ» συμμετέχει και φέτος ο ΕΟΣ Σάμου προσελκύοντας στο περίπτερο E 27 και στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" το...

ΒΑΡΕΛΑΔΕΣ: Μια τέχνη που χάνεται

«Δούγες» και «φούντια» ή «ταμπάνια», «πύροι» και «κάνουλες». Κομμάτια από ξύλο, τέχνη και γνώση, εξειδίκευση αλλά και μεράκι. «Ψαθί», «τσέρκια» ή «στεφάνια». «Λάντσες», εκείνες...

Οι δρόμοι του σαμιώτικου κρασιού στο Piu Verde Άλσος Παπάγου

Piu: σημαίνει κάτι που είναι περίσσιο, κάτι πλούσιο, με γεύσεις διακριτές. Verde: το υπέροχο πράσινο χρώμα, της ελπίδας αλλά και του σταφυλιού, προτού αυτό...

Ρόφημα ζεστής σοκολάτας με σαμιώτικο κρασί

Yλικά 200 ml γάλα 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50 ml Samos Nectar 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών (κανέλα, γαρίφαλο, αστεροειδή γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο, ροζ πιπέρι) Eκτέλεση Ρίχνουμε...

ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ και ΑΝΘΕΜΙΣ ΣΤΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Σημαντική προώθηση των εκλεκτών σαμιακών οίνων «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και «SAMOS ΑΝΘΕΜΙΣ»  του ΕΟΣ Σάμου επιχειρείται εδώ και καιρό στο νέο ανακαινισμένο κατάστημα DutyFree που βρίσκεται εντός του...

Το διάσημο SAMOS NECTAR 1980 σε δύο από τα καλύτερα εστιατόρια...

Το Samos Nectar εσοδείας 1980 είχε εντυπωσιάσει πριν λίγα χρόνια την Master of Wine Jancis Robinson, όπως και τους λοιπούς Masters of Wine που...

Oι συνταγές ζυμαρικών απογειώνονται με σαμιώτικο κρασί

Γευστικές δημιουργίες με ζυμαρικά και σαμιώτικο κρασί του ΕΟΣΣ από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου. Λαχταριστά ζυμαρικά παντρεύονται με πεντανόστιμες σπιτικές σάλτσες, οι οποίες έχουν αναδεικνύουν...

Σημαντική διάκριση για το Samos Grand Cru

Στην κατηγορία “Small but mighty” ή στα Ελληνικά «Μικρό αλλά δυνατό» κατέταξαν ο Olly Smith, ο Θεόδωρος Κυριακού και η Έφη Τσουρνάβα  το Samos...

Συνέντευξη της Μαργαρίτας Ικαρίου στον διευθυντή του ΣΚΑΙ Σταμάτη Μαλέλη για...

Το Μοσχάτο Σάμου του ΕΟΣΣ, ο σαμιακός αμπελώνας, ο ακάματος μόχθος του Σαμιώτη αμπελοκαλλιεργητή και η συμμετοχή των Σαμιακών οίνων στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού...

Νόστιμο: το γευστικό ταξίδι της επιστροφής

Συχνά χρησιμοποιούμε λέξεις στην καθημερινότητά μας για τις οποίες λησμονούμε τη αρχική τους ρίζα και κατά συνέπεια το πραγματικό τους νόημά. Και η ελληνική...

Το κρασί της Σάμου στην κουζίνα της Μαρίας Λόη

Το φως και η ομορφιά της Ναυπάκτου, τα αρώματα και η μοναδική γεύση των σαμιώτικων μοσχάτων κρασιών του ΕΟΣΣ, δημιουργική ελληνική κουζίνα από τους...

NOSTOS 2017 και ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ

Σε έναν νόστο, έναν «γυρισμό», αφιερώνει ένα ολόκληρο έπος ο Όμηρος. Η έκφραση «νοστέω ες πατρίδα γαίαν» αναφερόταν στο θαλασσινό ταξίδι και τα πάθη...

Τα κρασιά του Αιγαίου στην κούπα της Αθήνας

Στην «κούπα» της Αθήνας θα ρέουν την Κυριακή 8 Οκτώβρη «τα κρασιά του Αιγαίου», μεταξύ των οποίων και τα κρασιά της Σάμου, σε μια...

Γνωριμία με τον κόσμο των «Ψηλών Κορφών»

Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο γνωριμίας με τον κόσμο του κρασιού, διοργανώθηκε με επιτυχία από τη Wine Plus στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Met Hotel  στη...