Ο κόσμος της Β. Ελλάδας τίμησε το σαμιώτικο κρασί στην Detrop...

Πλήθος κόσμου τίμησε τα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου, περνώντας από το εξαιρετικά καλαίσθητο περίπτερο 12 της 30ης Διεθνούς Έκθεσης DETROP BOUTIQUE, που πραγματοποιήθηκε...

βaΒελ ΡΟΖΕ ΗΜΙΞΗΡΟ του ΕΟΣ Σάμου: Αγριοκέρασα και λεμονανθοί σε...

Σομόν απαλό χρώμα με νεανικές βιολετί  αποχρώσεις, μύτη σύνθετη  και γοητευτική, όπου πρωταγωνιστούν ευωδιές αγριοκέρασων και λεμονανθών! Πρόκειται για το ημίξηρο «βaΒελ» του Συνεταιρισμού της...

Samos Vin Doux: Το πρώτο χρυσό της χρονιάς στο Berliner Wine...

To Samos Vin Doux του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου, τιμήθηκε με το ΧΡΥΣΟ βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό Berliner Wine Trophy 2022, ξεχωρίζοντας...

Γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου με μπακαλιάρο πλακί σε σαμιώτικα «αρχέγονα εδάφη»

Το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου, είναι ο μπακαλιάρος. Στη Σάμο, με γευστικές καταβολές από τις μικρασιάτισσες νοικοκυρές, ο μπακαλιάρος μαγειρεύεται με έναν εντελώς...

ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ...

Ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου (ΕΟΣ Σάμου), με στόχο την καταγραφή της άποψης των Ελλήνων καταναλωτών και τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουν...

OENORAMA & OENOTELIA: ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ

Τα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου έδωσαν και πάλι το παρόν σε δύο από τις σημαντικότερες εκθέσεις των ελληνικών κρασιών στον κόσμο, αποδεικνύοντας τη διαχρονικότητα...

Αύξηση τιμής σταφυλιού για το 2022

Ο Συνεταιρισμός, ανακοινώνει βελτίωση τιμής σταφυλιών, για το έτος 2022. Η τιμή για Εκλεκτά σταφύλια  Έως 530 κιλά / στρ από 0,67 σε 0,70 €...

Παραλαβή τιμολογίων για φορολογική χρήση 2021

Ο Ε.Ο.Σ ΣΑΜΟΥ ενημερώνει τους αμπελοκαλλιεργητές, ότι μπορούν να λάβουν τα Τιμολόγιά τους για φορολογική χρήση, για τα χρήματα που εισέπραξαν από τον Συνεταιρισμό το 2021: Α) Από...

Πρωτοπορεί ο Συνεταιρισμός της Σάμου: «Από την Πυθαγόρειο διατροφή στη σύγχρονη...

Πρωτοπόρησε ο Συνεταιρισμός της Σάμου αναδεικνύοντας στo Gastronomy Forum της Horeca 2022, τη φιλοπεριβαλλοντική σύγχρονη τάση και τη vegan γαστρονομία που έχει ως βάση...

Έρωτας είναι… ΠΑΒΛΟΒΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΜΕ SAMOS ANTHEMIS

H διακεκριμένη διεθνώς chef Ντίνα Νικολάου, που έχει συνδέσει το όνομά της με τη μεσογειακή διατροφή στην απαιτητική αγορά της Γαλλίας, για την «ημέρα...

Από τη Σάμο στη Ζάκυνθο, μια γουλιά δρόμος…

Από την μια άκρη του Αιγαίου ως τα νησιά του Ιονίου και από την ανατολική πλευρά της χώρας μας ως τη δυτική, μια γουλιά...

Αρχέγονα Σαμιώτικα εδάφη και εμβληματικοί παραγωγοί: Εσοδεία 2020

Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Σάμου, αναγνωρίζοντας την αξία του μεγάλου οινικού παρελθόντος  της Σάμου, της αμπελουργικής μας παράδοσης και της αδιαμφισβήτητης πολιτιστικής παρακαταθήκης, αναδεικνύει την...

Μεσογειακός Διαγωνισμός Μαγειρικής με άρωμα… μοσχάτου!

Εκείνους που υπηρετούν με συνέπεια και ταλέντο την υψηλή τέχνη της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής ανέδειξε και φέτος ο 2ος Μεσογειακός Διαγωνισμός (2nd Mediterranean Chef's...

Προσφορές για απομάκρυνση μεταλλικών δεξαμενών

Ο Ε.Ο.Σ ΣΑΜΟΥ ζητεί προσφορές ανά κιλό σιδήρου, για την διάλυση και απομάκρυνση μεταλλικών δεξαμενών, οι οποίες βρίσκονται σε κτίριο πίσω από το Σ/Μ...

Καλαμαράκια γεμιστά με πληγούρι, σπετσιέρικο και μοσχάτο σαμιώτικο κρασί

(γράφει ο ex. Chef Ευάγγελος Μπιλιμπάς) Οι γιορτινές μέρες παραδοσιακά συνδέονται με πληθώρα γεύσεων που αφήνουν, εκτός από τις αναμνήσεις για τις όμορφες στιγμές και...

Πρωτοχρονιάτικο ζελέ με παλαιωμένο σαμιώτικο κρασί, ρόδι και ιβίσκο

(γράφει ο ex. chef Ευάγγελος Μπιλιμπάς) Μοναδική γεύση  σε ένα άκρως γιορτινό επιδόρπιο, που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας! Υλικά  (για 12 ποτήρια σαμπάνιας) 1 φιάλη 750...

Στις «Ψηλές Κορφές» της έρευνας και ανάπτυξης

Χαμόγελα ελπίδας ακόμη και κάτω από τις μάσκες προστασίας αλλά και ενδιαφέρουσες συζητήσεις κατά την ετήσια ενημερωτική και εορταστική εκδήλωση της ΕΛΟΡΙΣ ΑΕ, της...

Η σαμιώτικη «προβέντα» της Πρωτοχρονιάς

Ένα από τα πιο όμορφα παραδοσιακά έθιμα της ακριτικής Σάμου είναι η πρωτοχρονιάτικη «προβέντα». Πρόκειται για ένα πιάτο με γλυκά, βασιλόπιτα, σαμιώτικο μπακλαβά σουσαμένιο,...

Τρουφάκια σοκολάτας με σαμιώτικο κρασί

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας με σαμιώτικο κρασί από την πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στη Γαλλία, chef και συγγραφέα γαστρονομίας Ντίνα...

Χοιρινό κότσι με «καραμέλα» από Μοσχάτο Σάμου και πράσινα μήλα

Από τον executive chef Ευάγγελο Μπιλιμπά   Ένα πιάτο γιορτινό και απολαυστικό, με «καραμέλα» από Μοσχάτο κρασί Σάμου και πράσινο μήλο. Θα το λατρέψουν οι καλεσμένοι...