Η νέα πρόταση του Συνεταιρισμού Σάμου για «ΤΟ» cocktail του καλοκαιριού!
Το όνομά του και μόνο, αναδεύει τις καλοκαιρινές μας προσμονές…
Το χρώμα του, φραουλένιο και απαλοκόκκινο, χαϊδεύει τα μάτια…
Κάθε του γουλιά, έχει γεύση από καλοκαίρι, ξενοιασιά, κέφι, χαμόγελα…
Frosé: Ήρθε, για να μείνει!
Ροζέ ημίξηρο κρασί «Selana»*, Vin de liqueur παλαιωμένο «Samos Anthemis»**, φράουλες, γρεναδίνη και πάγος… Ο συνδυασμός της φράουλας και του «vin de liqueur» με το ροζέ κρασί, δίνουν μια ολόδροση και απολαυστική, γεύση από καλοκαίρι!
To νέο cocktail που προτείνει ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός της Σάμου, είναι ένας εκρηκτικός καλοκαιρινός συνδυασμός και η πιο μοντέρνα εκδοχή της τάσης για κατανάλωση ροζέ κρασιών το καλοκαίρι!
Η τάση αυτή έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πυροδοτήθηκε κυρίως από το Bar Primi στη Νέα Υόρκη, αλλά και το Beaufort House στο Λονδίνο όπου αναμείγνυαν οποιοδήποτε Vin de liqueur, βερμούτ η άλλο ηδύποτο με ροζέ κρασί
Στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν και πολλά κοκτέιλ που να περιλαμβάνουν το ροζέ κρασί ως κύριο συστατικό και αυτό είναι που κάνει τo Frosé, ακόμη πιο ενδιαφέρον!
Δοκιμάστε τη μαγεία της ροζέ σελήνης, της Selana…
Γευτείτε Frosé με μπόλικο πάγο και… αφήστε πίσω κάθε έγνοια!
Δημιουργείστε Frosé!
(Παρασκευή για επαγγελματίες)
1 μπουκάλι ημίξηρο ροζέ «Selana»
300 γραμμάρια φρέσκες φράουλες, δηλ. περίπου 2 φλιτζάνια σε φέτες.
(Κρατάμε μερικές για το γαρνίρισμα, μαζί με λίγο δυόσμο).
1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
¼ (125 ml.) του γλυκού και παλαιωμένου «Samos Anthemis»
2 κουταλιές της σούπας γρεναδίνη
Φτιάξτε Frosé για φίλους
(Οικιακή Παρασκευή, δοσολογία για 1 άτομο)
5 παγάκια Selana από οικιακή παγοκύστη
2 μεγάλες φράουλες, κομμένες σε φετούλες (μία φράουλα ολόκληρη για γαρνίρισμα μαζί με δύο φυλλαράκια δυόσμο)
στη μύτη κουταλιού του γλυκού, κρυσταλλική ζάχαρη
20 ml Samos Anthemis
2 σταγόνες γρεναδίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίξτε το Selana σε παγοθήκες να παγώσει (μέχρις ότου παγώσει χρειάζεται τουλάχιστον 8 ώρες ή και όλη τη νύχτα)
Βάλτε τις φράουλες και τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και αφήστε να «καθίσει» σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά, έως ότου οι φράουλες να αρχίσουν να απελευθερώνουν τους χυμούς τους.
Περιχύστε το κρασί Anthemis πάνω στις φράουλες, περιμένοντας άλλα 5 λεπτά.
Προσθέστε τους παγοκύβους από το Selana και τη γρεναδίνη.
Ανακατέψτε το μείγμα σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει απαλό.
Σερβίρουμε στα ποτήρια και γαρνίρουμε με φράουλες και φύλλα δυόσμου.
Frosé και… ήρθε το καλοκαίρι!
*Δυό λόγια για το Selana
Το ροζέ ημίξηρο κρασί «Selana» από τον σαμιακό αμπελώνα, γοητεύει τον ουρανίσκο όπως μας γοητεύει και η όμορφη σελήνη, από όπου πήρε και το δωρικό όνομά του. Οι παιχνιδιάρικες ρουμπινί αποχρώσεις αποκαλύπτουν πως κρύβει μέσα του τα αρώματα της καλοκαιρινής σαμιακής φύσης σε ένα συνδυασμό που θυμίζει κεράσι, φράουλα, μπαχαρικά αλλά και καραμέλα μαζί. Μύτη σύνθετη και γοητευτική, όπου πρωταγωνιστούν ευωδίες αγριοκέρασων και λεμονανθού. Στόμα πλούσιο και ισορροπημένο, φρέσκο, με μακρά επίγευση lime.
Απολαύστε το υπέροχο αυτό κρασί στους 10-12 βαθμούς C.
**Samos Anthemis
Παλαιωμένο και αγαπημένο! Έεντυπωσιακό κρασί με βαθύ πορτοκαλί χρώμα και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού, που μαρτυρούν την πενταετή παλαίωσή του.
Αρώματα μελιού, κερήθρας μελιού, καραμέλας βουτύρου, γλυκών κουταλιού, κερασιών σε αλκοόλ κ.ά., σε φόντο κακάο και σοκολάτας, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και πυκνό αρωματικό προφίλ, χτισμένο σε πολλά επίπεδα. Στο στόμα, η θαυμάσια ισορροπία του Anthemis κατορθώνει να διατηρεί σχεδόν ανέπαφη την πρωτογενή φρεσκάδα του με τα τριτογενή αρώματα της παλαίωσης.
Τα ευγενή αρώματα του μοσχάτου συνδυάζονται μοναδικά με εκείνα των αποξηραμένων φρούτων και των γοητευτικών αρωμάτων καπνού και της σοκολάτας, δίνοντας ένα ανεπανάληπτο κρασί.