Πρωτομαγιά με «αγέρι» και gourmet γεύσεις

4273

Έμπνευση για «Τσιπούρα με μπρινουάζ λαχανικών» από τoν executive chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Βαγγέλη Μπιλιμπά.

Ένα δροσερό Αιγαιοπελαγίτικο αγέρι φυσά από τη Σάμο και φέρνει μαζί του την απαράμιλλη μυρωδιά ανθισμένων λουλουδιών και φρέσκων, ανοιξιάτικων φρούτων. Αυτό είναι το εξαιρετικό, τραγανό μοσχάτο Aegean Breeze, το ολάνθιστο λευκό ξηρό κρασί του ΕΟΣ Σάμου.

Με έντονη προσωπικότητα και φρουτώδη χαρακτήρα, καθάριο χρώμα και ηλιόλουστες πρασινωπές ανταύγειες, το Aegean Breeze – Αγέρι του Αιγαίου από τον ΕΟΣ Σάμου, παράγεται από τη μοναδική στον κόσμο ποικιλία του λευκού μικρόρωγου μοσχάτου και πλημμυρίζει τις αισθήσεις μας με μυρωδιές και γεύσεις Άνοιξης.

Το τραγανό Aegean Breeze – Αγέρι του Αιγαίου, εκπλήσσει με τη μεταλλικότητα και τη δροσιά του κι είναι ο καταλληλότερος συνοδός για το ανοιξιάτικο τραπέζι μας. Η οξύτητά του το καθιστά ιδανικό για θαλασσινούς μεζέδες, ενώ παντρεύεται άριστα με τη σάρκα μεγάλων ψαριών, όπως η τσιπούρα.

Έτσι, για την πρώτη μέρα του Μάη αλλά και όλες τις ανοιξιάτικες στιγμές, σας προτείνουμε ένα εξαιρετικό πιάτο εμπνευσμένο από το Aegean Breeze – Αγέρι του Αιγαίου, του ΕΟΣ Σάμου: «Τσιπούρα με μπρινουάζ λαχανικών».

Την συνταγή «Τσιπούρα πεταλούδα  με μπρινουάζ λαχανικών, λευκό ξηρό Aegean Breeze και λάδι από φύκια» δημιούργησε και επιμελήθηκε ο διεθνούς φήμης executive chef και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων, Βαγγέλης Μπιλιμπάς. Μάλιστα η συνταγή παρουσιάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία για πρώτη φορά στο Γαστρονομικό Φόρουμ της HORECA 2017.

Γιορτάστε λοιπόν την λουλουδιασμένη Άνοιξη και εντυπωσιάστε με μία εμπνευσμένη συνταγή συνοδευόμενη από ένα εξαιρετικό ανοιξιάτικο κρασί: Το Aegean Breeze του ΕΟΣ Σάμου. Σερβίρεται ιδανικά στους 8 – 10 °C.

 

Συνταγή

Υλικά:

  • 1 μεγάλη τσιπούρα
  • 400 γραμμάρια  καρότο,  κολοκύθι , πιπεριά,  κρεμμύδι και σπανάκι, όλα κομμένα σε μικρά ζάρια (μπρινουάζ)
  • 200 ml Aegean Breeze, του Ε.Ο.Σ Σάμου
  • Αλάτι , πιπέρι.

 

Εκτέλεση:

Φιλετάρουμε την τσιπούρα και από τις δυο πλευρές μέχρι την ουρά χωρίς όμως να τερματίσουμε το μαχαίρι. Κόβουμε εσωτερικά το κόκκαλο και έτσι  έχουμε δυο φιλέτα ψαριού ενωμένα στην ουρά τους. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε τα λαχανικά για 3  λεπτά και σβήνουμε με το Aegean Breeze του ΕΟΣ Σάμου. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις τραβήξει όλα τα υγρά, αποσύρουμε και γεμίζουμε την τσιπούρα ρολάροντας προς το εσωτερικό έτσι που να σχηματιστεί μια πεταλούδα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με σαλάτα κινόα και λάδι με φύκια. Εναλλακτικά με λάδι μαϊντανού.

 

Απολαύστε το!