Υλικα
- 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 ml γλυκό κρασί Σάμου
- 200 γρ. σαβαγιάρ
- 300 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι (ή άλλο φρούτο εποχής)
- 4 κρόκοι αβγού
- λίγο γάλα φρέσκο
Εκτέλεση
1. Σε μπεν μαρί χτυπάμε με σύρμα τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κρασί μέχρι να αρχίσουν να πήζουν.
2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, γιατί διαφορετικά θα συνεχίσει να ψήνεται και θα κόψει.
3. Ανακατεύουμε το μείγμα του αβγού με το τυρί να γίνει ομοιόμορφο.
4. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε λίγο γάλα και λίγο κρασί. Βουτάμε 1-2 σαβαγιάρ στο γάλα και τα βάζουμε σε ψηλό ποτήρι.
5. Ρίχνουμε λίγα κεράσια και λίγη από την κρέμα.
6. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια στρώση και γεμίζουμε 6 ποτήρια ή όσα πάρει.
7. Τοποθετούμε τα ποτήρια σκεπασμένα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να κρυώσουν.
Γαρνίρουμε με φρέσκα κεράσια και σερβίρουμε.
Πηγή: Από την ιστοσελίδα του executive chef Χρήστου Ζέρβα