ΣΜΥΡΝΕΙΚΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ ΚΑΙ SAMOS ANTHEMIS

1018
Στην τηλεοπτική εκπομπή Travel Guide παρουσιάστηκε ένα από τα πιο νόστιμα σιροπιαστά σμυρνέικα γλυκά, το “σεκέρ παρέ” με ολόκληρο αμύγδαλο που συνοδεύει απολαυστικά το μοναδικό Samos Anthemis του ΕΟΣ Σάμου.
Για τα δικά σας “σεκέρ παρέ” θα χρειαστείτε:
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 180 γρ. σιμιγδάλι
  • 2 αυγά
  • 240 γρ. ευωδιαστό βούτυρο
  • 170 γρ. ζάχαρη άχη
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • Αμύγδαλα
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. νερό
  • ½ κ.γ. χυμό λεμονιού

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Βράζουμε επί 10΄ το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΛΥΚΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ 

  1. Σπάμε τα αυγά σε ένα γυάλινο σκεύος, τα ανακατεύουμε με την άχνη και τα δουλεύουμε με μίξερ χειρός για 5΄.
  2. Προσθέτουμε λίγο λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε για άλλα 5΄.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
  4. Παίρνουμε στην παλάμη μας μια ποσότητα ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, την πλάθουμε σε μπαλίτσα, την πατάμε ελαφριά από πάνω και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  5. Στολίζουμε με αμύγδαλο στο κέντρο.
  6. Ψήνουμε στους 180° μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Σιροπιάζουμε τα σεκέρ παρέ ζεστά, μόλις βγουν από το φούρνο, με το ζεστό μας σιρόπι.

Συνοδεύουμε με Samos Anthemis.