Όταν ο Ηλίας Μαμαλάκης μπαίνει στην κουζίνα, οι γεύσεις… υποκλίνονται. Ένα υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο με σπανάκι, σουσάμι, φράουλες, πορτοκάλι και την εξαίσια φρεσκάδα που του προσδίδει το γλυκό σαμιώτικο κρασί-δοκιμάστε το!
Υλικά
Για τη σαλάτα
-
- ½ κιλό φύλλα σπανάκι φρέσκο, πλυμένα καλά
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
- 12 φράουλες ώριμες
Για το dressing
- 2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουτ. σούπας γλυκό σαμιώτικο κρασί
- 2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
- 1 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα
- 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- αλάτι
Διαδικασία
Ετοιμάζετε καταρχήν το dressing. Στο μπλέντερ του μίξερ σας ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι, δηλαδή το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το γλυκό σαμιώτικο κρασί, το λευκό ξίδι, την πικάντικη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ένα ωραίο γαλάκτωμα.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνετε το φύλλα του σπανακιού, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ανακατεύετε καλά, πασπαλίζετε με μπόλικο αλάτι, ρίχνετε από πάνω το καβουρδισμένο σουσάμι και σκορπάτε τις δώδεκα ώριμες φράουλες. Περιχύνετε με το dressing και φέρνετε τη σαλατιέρα στο τραπέζι. Ανακατεύετε καλά πριν σερβίρετε.
πηγή: olivemagazine.gr