Ο executive chef Ασλάνης Παντερλής προτείνει για την Καθαρά Δευτέρα μία πεντανόστιμη συνταγή με μαύρα λιγκουίνι και θαλασσινά, σβησμένα με γλυκό κρασί SAMOS VIN DOUX, δίνοντας έτσι ένταση και σώμα σε ένα ήδη εμπνευσμένο πιάτο. Απολαύστε το με AEGEAN BREEZE,λευκό ξηρό Μοσχάτο Σάμου. Ακολουθεί η συνταγή:
(Υλικά για 4 μερίδες)
500 gr μαύρα λιγκουϊνι (μελάνι σουπιάς)
200 gr κρεμμύδι φρέσκο/ξηρό, 1 σκελίδα σκόρδο
200 gr ντοματίνια Σάμου
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, Πιπέρι, Ζάχαρη
200 gr μύδια δίχως κέλυφος
200 gr γαρίδες δίχως κέλυφος
200 gr χτένια
1 κ.γ. ντοματοπολτό
400 ml γλυκό κρασί SAMOS VIN DOUX
200 ml ζωμό θαλασσινών
2 κ.σ. βούτυρο, 200 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο κοχλάζον νερό. Κρυώνουμε και λαδώνουμε ώστε να μην κολλήσουν. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού πάρουν χρώμα ενσωματώνουμε όλα τα θαλασσινά μας. Τα αφήνουμε να σοταριστούν καλά και σβήνουμε με SAMOS VIN DOUX. Εν συνεχεία βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας ζυμαρικά, ντοματίνια και το ζωμό. Τα αφήνουμε να βράσουν και να δέσει η σάλτσα μας, προσθέτοντας στο τέλος το βούτυρo. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση μας. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και λίγο μπούκοβο, ώστε να βγει λίγο πικάντικο. Συνοδεύεται με τυρί τριμμένο.
Ασλάνης Παντερλής
EXECUTIVE CHEF