Μαγειριές της Λέσβου και σαμιώτικο κρασί

1671

Απολαυστικός για μια ακόμη χρονιά ο συνδυασμός των σαμιώτικων κρασιών του ΕΟΣΣ με  τη Λεσβιακή κουζίνα και τις ιδιαίτερες, πατροπαράδοτες «μαγειριές» της!

Το 3ο Lesvos Food Fest, ένα φεστιβάλ γεύσης που έγινε πλέον θεσμός, φιλοξενεί κάθε χρόνο σημαντικά ονόματα της γαστρονομίας και εκπροσώπους τοπικών, πανελλαδικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης, με στόχο να αναδειχθούν τα εκλεκτά προϊόντα του Βορείου Αιγαίου.  Το φετινό εξαήμερο οδοιπορικό στις αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις ήταν γεμάτο από θεματικές δράσεις στη Γέρα, την Σκάλα Πολιχνίτου, τον Μανταμάδο, την Πέτρα, τον Μόλυβο και την Ερεσό, οι οποίες στέφθηκαν με επιτυχία. 

Τα υπέροχα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου συνδυάστηκαν αρμονικά με τους «πρωταγωνιστές» της φετινής διοργάνωσης: Θαλασσινά, τυρί, γλυκά κουταλιού, street food και καραμέλα σκιαγραφώντας  τη νησιωτική γαστρονομική ταυτότητα μέσα από παραδοσιακές συνταγές, συνήθειες και έθιμα.