Περιγραφή
Δροσερό επιδόρπιο με φρούτα και ελαφρύ σιροπάκι.
Τι χρειαζόμαστε:
- 15 κεράσια
- 2 ροδάκινα
- 4 βανίλιες (φρούτο)
- 1 σφηνάκι γλυκό σαμιώτικο κρασί
- ζάχαρη κατά βούληση
Πώς το κάνουμε:
- Πλέουμε καλά τα φρούτα.
- Κόβουμε το κάθε κερασάκι στα δύο και πετάμε τα κουκούτσια.
- Κόβουμε τα ροδάκινα σε κυβάκια.
- Κόβουμε στα 4 τις βανίλιες.
- Τοποθετούμε όλα τα φρούτα σε μεγάλο μπωλ και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη, προσθέτοντας το κρασί.
- Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα να βγάλουν τα ζουμάκια τους και να δέσουν οι γεύσεις.
- Σερβίρουμε σε μπωλάκια είτε σκέτη τη φρουτοσαλάτα μας είτε συνοδεία γιαουρτιού/σαντιγύς.
πηγή: Συνταγές της Παρέας