ΕΛΙΑ και ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ

1622

Ελιά και σαμιώτικο κρασί… Από την αρχαιότητα ως σήμερα, τα εκλεκτά αγαθά της σαμιακής γης πρωταγωνιστούν στη διατροφή μας.

Αυτήν την Κυριακή 9 Αυγούστου, στο εστιατόριο «Ελιά» στο λιμάνι Πυθαγορείου με τη μαγευτική θέα και το εξαιρετικό service, ο σεφ Ηρακλής Γκατζούλης θα βάλει για μια ακόμη φορά όλη του τη μαεστρία για να δημιουργήσει νέους συνδυασμούς γεύσεων, με τα απολαυστικά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου:

 

Amuse bouche: Μπάλα τυριού με φρέσκα βότανα, σε κρούστα από κουκουνάρι και ξηρούς καρπούς.

Ορεκτικό: Ραβιόλι με θαλασσινά και κρέμα από όστρακα.

Και τα δύο πρώτα πιάτα θα συνοδεύονται από το ημίξηρο ροζέ Selana του ΕΟΣ Σάμου που κρύβει μέσα του τα αρώματα της καλοκαιρινής σαμιακής φύσης σε ένα συνδυασμό που θυμίζει κεράσι, φράουλα, μπαχαρικά αλλά και καραμέλα μαζί, με γεύση «φρέσκια» πλούσια και ισορροπημένη.

Κυρίως πιάτο: Φιλέτο μπακαλιάρου ποσέ με λαχανικά μπρινουάζ, ψητό φινόκιο και ελαφριά σάλτσα κρασιού αρωματισμένη με τζίντζερ και μοσχολέμονο. Σερβίρεται με τις «Ψηλές Κορφές», το top seller λευκό ξηρό μοσχάτο από τους εκλεκτούς ορεινούς αμπελώνες της Σάμου.

Dessert: Πανακότα με κρέμα από πεπόνι και μέντα, συνδυασμένη με ένα ποτήρι από το ξεχωριστό vin doux de naturel, το φρέσκο και ισορροπημένα γλυκό Samos Grand Cru.

Welcome drink: Κέρασμα με το δροσιστικό και άκρως καλοκαιρινό, Mojito Vin Doux