ΑΧΛΑΔΙΑ ΠΟΣΕ ΜΕ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

3513

Ένα διαφορετικό και εύκολο επιδόρπιο για το ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ εορταστικό σας τραπέζι, όπως το εμπνεύστηκε και το παρουσιάζει ο executive chef Ευάγγελος Μπιλιμπάς. Φτιάχνεται με απλά υλικά και σε λίγα λεπτά, όμως η τελική εντύπωση είναι άριστη και η γεύση, σκέτη απόλαυση. Το «μεγάλο μυστικό» είναι το σαμιώτικο γλυκό κρασί «Anthemis» του Ε.Ο.Σ. Σάμου που δημιουργεί ονειρικούς γευστικούς συνειρμούς για την υποδοχή του νέου χρόνου!

Φτιάξτε το σε λίγα λεπτά και απολαύστε το με τους ανθρώπους που αγαπάτε:

Αχλάδια ποσέ με γλυκό σαμιώτικο κρασί Samos Anthemis, παναρισμένο με ξηρούς καρπούς, bitter σοκολάτα και κόντιτα εσπεριδοειδών

ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες.

4 αχλάδια Williams, καθαρισμένα προσεκτικά

750 ml γλυκό κρασί Samos Anthemis

300 γρ. σοκολάτα 70% bitter

300 γρ. ξηροί καρποί ( φιστίκι Αίγινης, καρύδια, αμύγδαλα)

100 γρ. κρέμα γάλακτος

Μπαχαρικά ( αστεροειδής γλυκάνισος, ένα ξυλάκι κανέλα, 3 γαρύφαλλα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το κρασί προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τέλος τα αχλάδια.

Ποσάρουμε (βράζουμε σε σιγανή φωτιά) μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια για περίπου είκοσι λεπτά (εξαρτάται από το πόσο ώριμο είναι το αχλάδι).

Ζεσταίνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν-μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.

Πανάρουμε απαλά τη μία πλευρά των αχλαδιών με τους ξηρούς καρπούς (ψιλοκομμένους σε blender) και μασκάρουμε την άλλη επιφάνεια με τη λιωμένη σοκολάτα.

Τοποθετούμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τα κόντιτα εσπεριδοειδών (ή μόνο πορτοκαλιού)

Θα στολίσει μοναδικά το γιορτινό σας τραπέζι.

Χρόνια καλά και… νόστιμα!