ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ 2026

74

Ενημερώνουμε τα μέλη του Συνεταιρισμού ότι όσοι ενδιαφέρονται για την απόκτηση άδειας ΝΕΑΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση  μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2025.

 

Ως ελάχιστη έκταση ορίζεται το ένα (1) στρέμμα.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΕΦΟΡΙΑΣ
  • ΕΚΤΑΣΗ η οποία δηλώνεται με τις ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ και την ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ
  • Ε-ΜΑΙL, ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
  • ΕΓΓΡΑΦΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ( Ε9) ή ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΟ
  • ΟΣΔΕ
  • ΚΩΔΙΚΟΙ MINAGRIC
  • ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΣ Σάμου

 

(Για τα παραπάνω, όπου χρειαστεί, παρέχουν πληροφόρηση και υποστήριξη οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Ο.Σ Σάμου)

 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

1) Παραγωγοί που φυτεύουν οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου για πρώτη φορά και εγκαθίστανται ως υπεύθυνοι της εκμετάλλευσης (νεοεισερχόμενοι) θα χρειαστούν βεβαίωση ΜΑΑΕ επαγγελματία αγρότη, νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα.

2) Αμπελουργοί  βιολογικής παραγωγής που απασχολούνται τουλάχιστον τα 5 τελευταία έτη ή όσοι δεν έχουν οινοποιήσιμα αμπέλια και επιθυμούν να φυτεύσουν, εφαρμόζοντας επί τουλάχιστον 5 έτη βιολογική καλλιέργεια, απαιτείται να επισυνάψουν  έγγραφο πιστοποίησης ή αντίστοιχη Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86.

3) Αμπελουργοί  που εφαρμόζουν εθνικά συστήματα πιστοποίησης για ολοκληρωμένη διαχείριση στην παραγωγή, επί τα 5 τελευταία έτη τουλάχιστον. Ή όσοι δεν έχουν οινοποιήσιμα αμπέλια στην κατοχή τους και επιθυμούν να φυτεύσουν και να εφαρμόσουν επί 5 έτη εθνικά συστήματα πιστοποίησης για ολοκληρωμένη διαχείριση.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να καλείτε στο 2273035760, 6938631727 (Δημήτριος Παπουτσής)

ΓΙΑ ΤΟΝ Ε.Ο.Σ.ΣΑΜΟΥ
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ