Πρωτοχρονιάτικο ζελέ με παλαιωμένο σαμιώτικο κρασί, ρόδι και ιβίσκο

1012

(γράφει ο ex. chef Ευάγγελος Μπιλιμπάς)

Μοναδική γεύση  σε ένα άκρως γιορτινό επιδόρπιο, που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!

Υλικά 

(για 12 ποτήρια σαμπάνιας)

  • 1 φιάλη 750 ml παλαιωμένο σαμιώτικο κρασί Anthemis
  • 1 φύλλο ζελατίνης
  • 400 γραμ. ζάχαρη
  • 250 ml. νερό
  • 12 βρώσιμα άνθη ιβίσκου κονφί (σε καταστήματα μπαχαρικών)                                        
  • 1 ρόδι

Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε επί 10 λεπτά τη ζελατίνη σε νερό.

Ζεσταίνουμε το νερό σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει σιρόπι.

Βγάζουμε τα μουσκεμένα φύλλα ζελατίνης και τα πιέζουμε έτσι ώστε να φύγει το περιττό νερό. 

Προσθέτουμε στο σιρόπι τη ζελατίνη. Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα, προσθέτουμε το παλαιωμένο, μοσχάτο σαμιώτικο κρασί Anthemis.

Σε κάθε ποτήρι σαμπάνιας τοποθετούμε από  ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους ροδιού και ένα άνθος ιβίσκου, γεμίζουμε τα ποτήρια με το ζελέ σαμιώτικου κρασιού και το αφήνουμε στο ψυγείο επί 3 τουλάχιστον ώρες.

Καλή Επιτυχία και Καλή Χρονιά! Το 2022, να είναι η χρονιά που θα αγκαλιαστούμε ξανά χωρίς φόβο και περιορισμούς.