Στον κόσμο του οίνου, υπάρχουν πολλά εξαιρετικά εντυπωσιακά ελληνικά κρασιά που αξίζει κανείς να τα μελετήσει αλλά και να τα δοκιμάσει. Η πατρίδα μας έχει αδιαμφισβήτητα μια μεγάλη παράδοση στα γλυκά κρασιά από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας, τα οποία αντικατοπτρίζουν την μακραίωνη οινική τέχνη, τη δυναμική κάθε ποικιλίας αλλά και το διαρκές πάθος των παραγωγών τους.
Σε ειδικό σεμινάριο το οποίο πραγματοποιήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE η διακεκριμένη Οινολόγος κ. Χρύσα Γιατρά-Μπατζή, καθηγήτρια της σχολής, παρουσίασε στους εκπαιδευόμενους τις ιδιαιτερότητες της οινοποίησης και παραγωγής των γλυκών κρασιών ενώ ακολούθησε γευστική δοκιμή επιδόρπιων οίνων με παραδοσιακές τεχνικές από διάφορες περιοχές της χώρας και ανάλυση των χαρακτηριστικών κάθε ετικέτας.
Ανάμεσα σε αυτά τα αυθεντικά ελληνικά κρασιά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πολυβραβευμένα γλυκά κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου που φέρουν ατόφια την έκφραση του πολυδύναμου μοσχάτου σε κορυφαία ποιότητα και γεύση.