ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ SAMOS 1963

65

«Το Samos 1963 ΕΟΣ Σάμου είναι ένα από τα κρασιά που πρέπει να δοκιμάσεις έστω μια φορά στη ζωή σου!»

Με αυτήν την υπέροχη φράση  η βραβευμένη botilia.gr αναφέρεται επαινετικά στο μοναδικό και παλαιωμένο επί 60 ολόκληρα χρόνια @Samos 1963. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί του οίνου, γράφουν:

«Ένα κρασί – ορόσημο, τεράστιας συλλεκτικής αξίας!

Γιατί το αγαπάμε;

Το Samos 1963 ΕΟΣ Σάμου είναι η απόλυτη απόδειξη του τεράστιου δυναμικού παλαίωσης αλλά και του μεγαλείου των γλυκών κρασιών της Σάμου. Το 1963 δεν είναι κάποιο κόλπο μάρκετινγκ ή κάτι άλλο είναι απλά η χρονιά εσοδείας του κρασιού! Ναι κι όμως, δεν αστειευόμαστε καθόλου, διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις.

Ο Συνεταιρισμός της Σάμου είναι ένας από τους παλαιότερους της χώρας και ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα οινοποιεία της Ελλάδας. Η αφοσίωση του στην ανάδειξη του γλυκού Μοσχάτου είναι μνημειώδης από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του. Το γλυκό κρασί από λιαστά Μοσχάτα σταφύλια της Σάμου είναι πλέον γνωστό στα πέρατα του κόσμου, χάρη στον ΕΟΣ Σάμου.

Φέτος αποφάσισαν να ξεπεράσουν την τεράστια εμπορική επιτυχία των προηγούμενων ετών με ένα κρασί – ορόσημο, τεράστιας συλλεκτικής αξίας, το Samos 1963. Η χρονιά του 1963 είχε χαρακτηριστεί από τότε ως «εκλεκτή» και όπως όλα έδειχναν είχε τα φόντα για μια λαμπρή πορεία. Κανείς όμως δε μπορούσε να φανταστεί τότε αυτό που θα γινόταν σήμερα. Η χρονιά του 1963 παρέμεινε για 60 χρόνια στα μικρά γαλλικά δρύινα βαρέλια και έπειτα εμφιαλώθηκε σε ελάχιστες κομψές φιάλες των 375ml. Η διάφανη φιάλη δείχνει την εξέλιξη του νέκταρ που περιέχει και σε προϊδεάζει ανάλογα…»

Αξίζει να σημειωθεί πως το botilia.gr επί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια βραβεύεται ως η καλύτερη online κάβα στην Ελλάδα στα e-Volution Awards. Μια δυνατή ομάδα ειδικών οινολόγων και sommeliers  επιλέγουν με πολύ αυστηρά ποιοτικά κριτήρια, μόνο τα εξαιρετικά κρασιά  ανάμεσα σε χιλιάδες.  Όπως λένε οι ίδιοι, «αν δεν τα αγοράζαμε οι ίδιοι, δεν θα διατίθονταν στο botilia.gr»