Ελληνοαμερικανός Γερουσιαστής στο Μουσείο Οίνου του Συνεταιρισμού Σάμου

755

Τιμώντας τη μακραίωνη ιστορική, κοινωνική και οικονομική διαδρομή του σαμιώτικου κρασιού αλλά και τα συνεταιριστικά ιδεώδη όπως τα υπερασπίζεται ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου, ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Λεωνίδας Ραπτάκης επισκέφθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 το Μουσείο Οίνου και συνομίλησε με τον πρόεδρο ΕΟΣ Σάμου, Ιωάννη Σκούτα.

Ο Ελληνοαμερικανός Γερουσιαστής, μέλος του Δημοκρατικού κόμματος και ένθερμος υποστηρικτής των εθνικών θεμάτων της πατρίδας μας, τόνισε τη σπουδαιότητα ενίσχυσης της αμπελοκαλλιέργειας στη Σάμο, η οποία μέσω του Συνεταιρισμού δημιουργεί άκρως ανταγωνιστικά στο διεθνή οινικό κόσμο κρασιά, με αδιαμφισβήτητη ποιότητα και προστατευόμενη ονομασία προέλευσης.

«Ταυτοποιείται διεθνώς η Σάμος με το κρασί της, εδώ και πολλές δεκαετίες» σημείωσε ο γερουσιαστής, επισημαίνοντας πως η εξωστρέφεια του Συνεταιρισμού τα τελευταία χρόνια και οι πολυποίκιλες υποστηρικτικές προς το συμφέρον των παραγωγών δράσεις που αναλαμβάνει, κάνουν πλέον ορατή και μη αμφισβητήσιμη την πορεία ανόδου των σαμιακών κρασιών.

«Είμαι στη διάθεση του Δ.Σ του Συνεταιρισμού της Σάμου να υποστηρίξω κάθε τι που αποτελεί ουσιαστικό δεσμό ανάμεσα στην γενέτειρά μας, την Ελλάδα, και τα δυναμικά μέλη της Ελληνικής Ομογένειας στην Αμερική» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ραπτάκης. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως η επίσκεψή του στη Σάμο δεν είχε μόνο συμβολικό χαρακτήρα  αλλά εκφράζει τη βούληση όλων των εκλεγμένων στις ΗΠΑ που έχουν ελληνική καταγωγή, να στηρίξουν τη Σάμο ως μια άριστη επιλογή αναπτυξιακών και επενδυτικών σχεδίων.

Δοκιμάζοντας κρασιά από τη γκάμα των ξηρών, ημίξηρων και γλυκών κρασιών του ΕΟΣ Σάμου δήλωσε ενθουσιασμένος από τη σταθερά υψηλή ποιότητα αλλά και τα αρώματα που αναδύονται, ενώ είπε πως το αγαπημένο του κρασί ήταν, είναι και θα είναι οι «Ψηλές Κορφές»!

Η επίσκεψη του Ελληνοαμερικανού γερουσιαστή στη Σάμο αποτέλεσε μια πρωτοβουλία του νομικού και θεσμικού εισηγητή ιδρύσεως της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, Γεωργίου Νούλα.